MENÜ
İstanbul 12°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
Çin Limanları Rahatlıyor Mu?
Dünyadan
21 Haziran 2022 Salı 15:43

Çin Limanları Rahatlıyor Mu?

ABD platformu FourKites'ın verilerine göre, Çin limanlarındaki durum giderek normalleşiyor.

17 Haziran'da yayınlanan verilere göre, Çin limanlarına gönderilen kargoların hem ithalat hem de ihracat hacimleri, karantinaların son birkaç hafta içinde hafifletilmesiyle toparlanmaya başladı.

Şanghay limanındaki deniz taşımacılığı hacmi-17 Haziran itibariyle 14 günlük ortalama deniz taşımacılığı hacmi- 12 Mart'ın, yani karantinanın yürürlüğe girmesinden önceki günün yalnızca yüzde dört altında.

Diğer Çin limanlarında da benzer gelişmeler gözlemlenebilir: İşlenmiş deniz navlun hacmi 14 günlük ortalamada Shenzhen'de yüzde dört ve Hong Kong limanında yüzde on bir arttı. FourKites'a göre, Ningbo-Zhoushan ve diğer tüm Çin limanlarında elleçlenen deniz taşımacılığı hacmi nispeten sabit kaldı.

Şanghay limanında ithal kargo için ortalama bekleme süresi bir şekilde toparlanmış ve 14 günlük ortalama şu anda 6,5 ??güne ulaşmış durumda. Bununla birlikte, ihracat kargosu için ortalama bekleme süresi 7,5 gün ile yüksekliğini koruyor.

FourKites'a göre Şanghay'da karayolu taşımacılığının yanı sıra demiryolu taşımacılığı ve intermodal taşımacılık da son birkaç hafta içinde toparlanma seyretti. Bu şekilde taşınan yükler için 14 günlük ortalama hacim, 12 Mart'ın sadece yüzde 29 altında.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum