MENÜ
İstanbul 13°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
Rusya ve Çin İlk Karayolu Köprüsünü Açtı
Dünyadan
13 Haziran 2022 Pazartesi 15:37

Rusya ve Çin İlk Karayolu Köprüsünü Açtı

Rusya ile Çin arasındaki ilk karayolu köprüsü, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri harekatı üzerine Moskova ile Batı arasındaki ilişkilerde yaşanan derin krizin ortasında Cuma günü yük trafiğine açıldı.

Rusya'nın Blagoveshchensk kenti ile Çin'in Heihe kenti arasında Amur Nehri üzerindeki 1.080 metre uzunluğundaki geçişin inşaatı, her iki tarafta eş zamanlı olarak 2016 yılının sonlarında başladı. Toplam yatırım 19 milyar rubleye (325.4 milyon$) ulaştı ve bunun 14 milyarı (240 milyon$) Rusya tarafından sağlandı. Köprünün açılışı başlangıçta Kasım 2020 olarak planlanmıştı ancak pandemi nedeniyle ertelendi.

Çin'de katı Covid kuralları hala yürürlükte olduğundan, şimdilik sadece kamyonların sınırı geçmesine izin veriliyor.

Rusya Başbakan Yardımcısı Yury Trutnev lansman töreninde yaptığı açıklamada , “ Günümüzün parçalanmış dünyasında, Rusya ile Çin arasındaki Blagoveshchensk-Heihe köprüsünün özel, sembolik bir anlamı var. Bu Köprü Rusya ve Çin halklarını birbirine bağlayan bir başka dostluk hattı haline gelecek ” dedi.

Çin Başbakan Yardımcısı Hu Chunhua da etkinliğin sembolik anlamından bahsetti. Bağlantı sayesinde ülkesinin daha iyi lojistik hizmetler sunabileceğini ve geçişin “ dostluk ve işbirliği köprüsü” haline geleceğini kaydetti.

Cuma günü, Gazprom Helyum Servisi filosunun sıvılaştırılmış doğal gazla çalışan ilk sekiz Rus kamyonu, Kani-Kurgan-Heihe kontrol noktasından köprüyü geçti. Çin tarafından, otomobil lastikleri ve elektrikli ekipman bileşenlerine sahip sekiz kamyon Rusya'ya doğru yola çıktı.

Rusya Ulaştırma Bakanlığı Başkanı Vitaly Savelyev, “ Köprü açılışının dış ticarette malların nakliye maliyetlerini azaltacağından ve şartlar iyileştireceğinden eminim ” dedi.

Yeni geçişin iki ülke arasındaki kargo cirosunun yılda 1 milyon tona ulaşmasını sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Rus yetkililer, şimdilik, bir araç için köprü üzerinden seyahat için ortalama tarifenin 8.700 ruble (yaklaşık 150 $) olacağını, ancak inşaat maliyeti telafi edildiğinde tarifelerin düşürüleceğini açıkladı.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum