MENÜ
İstanbul 15°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
Gürcistan Yeşil Koridor İle Kolaylık Sağlıyor
Dünyadan
24 Mayıs 2022 Salı 15:38

Gürcistan Yeşil Koridor İle Kolaylık Sağlıyor

Gürcistan Distribütörler Birliği Başkanı Iva Chkonia, bozulabilir ürünlerin nakliyesi için sınırda özel bir prosedürün uygulanmaya başladığını açıkladı. Bu prosedür kapsamında araçların uzun süre bekleme yapmamaları için “yeşil bir koridor” sağlandığını söyledi.

Gürcistan Distribütörler Birliği direktörü Iva Chkonia, yeni mekanizmanın sebze ve meyvelerin taşınması için tüm kontrol noktalarında, özellikle de Kazbegi-Yukarı Lars Sınır Kapısı’nda yürürlüğe geçtiğini belirtti.

“Yeşil koridor” boyunca sınırı geçebilmek için, yükün bozulabilir olduğunu doğrulayan belgelerin ibraz edilmesi gerekiyor.

Lars’ta ortalama 500-600 adetlik araç geçişi varken bunun şu anda yaklaşık 3000 araca çıktığını belirten Chkonia,“ Bu sebze, meyve gibi bozulabilir gıda taşıyanlar için büyük bir sorun haline geldi” dedi.

Ayrıca Gürcistan'ın şu anda ana ulaşım koridorlarından biri olduğunu ve mal akışının günden güne büyüdüğünü de sözlerine ekledi.

Gürcistan'ın tüm gümrük noktaları, trafik akışındaki keskin artış nedeniyle 19 Mayıs'tan itibaren acil operasyon moduna geçirildi ayrıca kontrol noktalarındaki gümrük memuru sayısının arttığı da bildirdi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum