MENÜ
İstanbul 24°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
kamyoon, nakliye, taşımacılık
Otokar Dört Dörtlük Araçlarına Yenilerini Ekledi!
Yakın Plan
29 Mayıs 2024 Çarşamba 12:33

Otokar Dört Dörtlük Araçlarına Yenilerini Ekledi!

11 ve 15 ton Atlas Foton marka araçlar pazardaki mevcut ihtiyacı karşılama iddiasında… 4 yıl SINIRSIZ km GARANTİ’ye ilaveten 4 BAKIM HEDİYE! Otokar yeni araçlarını Rahmi Koç Müzesi’nde lanse etti. Gerçekleştirilen etkinlikte basın mensupları yeni araçlarla buluştu.

Otokar Genel Müdür Yardımcısı Kerem Erman yaptığı sunumda; geçen sene 16 ton altı pazarı %5 büyürken OTOKAR’ın gerçekleştirdiği yüzde 44’lük büyümenin altını çizdi. Ayrıca her üç araçtan birinin markanın aracı olmasının hedeflendiğini ifade ederken 2020 yılında 8,5 ton, 2022’de 12 ton ile kazanılan ivmenin yıllar içinde artarak devam ettiğine dikkat çekti. Otokar’ın son dört yılda 3 katı büyüme göstermesi ile birlikte 2023 yılında bin araçtan fazla satış adetlerine ulaşıldığını söyledi.

Otokar Ticari Araçlar Satış Direktörü Murat Tokatlı ise araçların tamamen pazarın ihtiyaç ve taleplerine göre geliştirildiğini ifade ederken yüksek tork, minimum yakıt, kataforez ile paslanmaya dayanıklı ve güçlendirilmiş şasi, standart arka kalkar dingil, havalı fren, ön ve arka disk freni, görüş açısını artıran aynalar, özel süspansiyon sistemi, havalı şoför koltuğu, ergonomik ön panel ve kabin içi donanım ile özel finansal çözümler ve 7/24 servis hizmeti ile OTOKAR ATLAS marka lojistik ve hizmet araçları ile pazardaki iddiasını artıracağını söyledi.

Tokatlı, Doğu Avrupa ağırlıklı 7 ülkede oluşturulmuş distribütörlükler ile ihracata yönelik çalışmaların devam ettiğini ve ülke sayısının önümüzdeki dönemde daha da artacağı vurguladı.

Ayrıca Otokar’ın Ar-Ge’ye verdiği önemin yanında dizel dışındaki, elektrik ve hidrojen gibi tüm alternatif yakıt teknolojilerine de hazırlıklı olunduğu ifade edildi.

“HER ÜÇ ARAÇTAN BİRİ OTOKAR MARKALI OLACAK”

“15 TONLUK ARAÇLARDA ON TEKER VE ARKA KALKAR DİNGİLİ STANDART FABRİKA ÜRETİMİ OLARAK MÜŞTERİNİN ALABİLECEĞİ TEK MARKAYIZ”

“LOJİSTİK SEKTÖRÜNDEN CİDDİ BİR PAY ALACAĞIMIZA İNANIYORUZ”

Kamyonum Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nuray Pekcan gerçekleştirilen etkinlikte mikrofonunu, Otokar Ticari Araçlar Satış Direktörü Murat Tokatlı’ya uzattı. Amaçlarının her üç araçtan birinin Otokar markasına sahip olması olduğunu ifade eden Tokatlı, ayrıca araçlarında sundukları avantajların da altını çizdi.

“Atlas Yolculuğuna Bundan 10 Yıl Önce Çıktık”

“Çok Uzun ve Zahmetli Bir Yol Oldu”

Sözlerine Rahmi Koç müzesinin kendilerindeki önemine değinerek başlayan Tokatlı Atlas yolculuğunu anlatarak devam etti; “Atlas yolculuğuna bundan 10 yıl önce çıktık. Yıllar içinde pazarda çok önemli bir noktaya ulaştık. Buraya gelmek kolay olmadı. Çok uzun ve zahmetli bir yol oldu. Euro 6 normuna geçişle beraber yenilediğimiz kabin ve araca eklediğimiz üstün teknik donanımlar yanında Satış-Pazarlama, Ar-Ge ve bayi organizasyonumuzu olduğu gibi kamyon ürününe uygun olarak geliştirdik ve yeniledik.”

“Her Üç Araçtan Biri Otokar Markalı Olacak”

“Araçlarımızı Uzun Bir Ar-Ge Çalışması Sonucu Türkiye Koşullarına Uygun Hale Getirdik”

Sözlerine devam eden Tokatlı şunları söyledi; “Tüm yapılan çalışamlar doğrultusunda yüzde 44’lük satış artışı başarısı da doğal olarak geldi ve 2023 yılını pazarda satılan her beş araçtan biri Otokar markalı olacak şekilde gerçekleştirdik. Hedefimiz ise pazarda satılan her üç araçtan birinin Otokar markalı olması. Hafif kamyon pazarı 7,5 ve 15 ton arası araçlardan oluşuyor. Daha önce pazarda 8,5 ton ve 12 tonluk araçlarımız vardı. Eksiğimiz ise 11 ve 15 ton araçlardı. Eksiğimizi tamamlamak ve pazarda tam anlamıyla yer almak uzun süredir planlarımızdaydı. Sonunda araçlarımızı uzun bir Ar-Ge çalışması sonucu Türkiye koşullarına uygun hale getirdik. Satış ve servis ağımızı da buna göre organize ettik. Bugün burada araçlarımızı gururla sunuyoruz. Aynı zamanda 4x4 etkinliğimizde dört yıl sınırsız garantinin yanında, Haziran ayına kadar dört bakım hediyesini de kullanıcılarımıza sunuyoruz. Bu sınıfta sınırsız garanti veren tek markayız.”

“15 Tonluk Araçlarda On Teker ve Arka Kalkar Dingili Fabrika Üretimi Olarak Müşterinin Alabileceği Tek Markayız”

“6x2 10 Teker Araçlarda Arka Dingili Kalkar Dingilli Olarak Standart Veriyoruz”

Araçları piyasaya sunmadan önce çok ciddi araştırmalara girdiklerini ifade eden Tokatlı devam etti; “Müşterilerimizi dinliyoruz, piyasayı araştırıyoruz, nelere ihtiyaç var-yok görüyoruz. Araçlarımızı sunmadan önce her türlü eksiklikleri tamamlıyor, piyasaya öyle çıkarıyoruz. Buradan hareketle piyasadaki bir takım eksiklikleri de gördük. Mesela 15 tonluk aracımızda arka kalkar dingili on teker fabrika üretimi olarak müşterinin alabileceği tek markayız. Müşterimiz aracı aldıktan sonra dingil tadilatı yapmadan rahatlıkla kullanabilir. 6x2 10 teker araçlarda arka dingili kalkar dingil olarak standart sağlıyoruz. Böylece müşterilerimiz aracı aldıktan sonra bu işlerini yaptırmak için ilave bir maliyetten korunmuş olacaklar.”

“Araçlarımızda Şoförün Rahatlığını da Düşündük”

“Lojistik Sektöründen Ciddi Bir Pay Alacağımıza İnanıyoruz”

“Araçlarımızda şoförün rahatlığını da özellikle düşündük.” diyen Tokatlı bunu şöyle açıkladı; “Kabin içerisine her türlü konforu koyduk. Örneğin; havalı şoför koltuğumuz bulunuyor. Bunun yanı sıra  cruise kontrol, otomatik acil fren sistemi, şerit takip sistemi gibi her türlü emniyet sistemi de bulunuyor. Arka şasi kataforez kaplama. Bu da hem paslanmayı engelliyor hem de metalin ömrü ve mukavemetini artırıyor.” Sözlerine devam eden Tokatlı ekledi; “Otokar’ın on yıllık hizmet yolculuğunda belediye tipi araçlarda ciddi bir yol kat ettik.  Bu tonajlarla birlikte lojistik sektöründen de  ciddi bir pay alacağımıza inanıyoruz.”

“İhracatta Önceliğimiz Doğu Avrupa Pazarı”

“15 Ton Araçlarda Ciddi Bir Satış Adedine Ulaşacağız”

İhracatta hedeflerinin; öncelikli Doğu Avrupa olmak üzere Avrupa pazarı olduğunu ifade eden Tokatlı; “Geçen sene yaptığımız çalışmalarımızla yedi distribütörü de ağımıza ekledik. Önümüzdeki dönem bunu 10’un üzerine çıkarmayı planlıyoruz. Avrupa pazarında da ciddi satış adetlerine ulaşmayı planlıyoruz.” dedi.

“Alternatif Yakıtlı Araçlara da Hakim Durumdayız”

“Alternatif Yakıtlı Araçlara İlgi Artacak”

Alternatif yakıtlı araçlarla ilgili öngörü ve görüşlerini de paylaşan Tokatlı şunları söyledi; “Otokar’ın Ar-Ge’si çok güçlü. Otobüs tarafında olduğu gibi, değişik teknolojiler konusunda, alternatif yakıtlı araçlara da hakim durumdayız. Otobüs tarafı gibi kamyon grubunda da aynı durum söz konusu. Hem Türkiye hem de Avrupa pazarında alternatif yakıtlı araçlara ilgi artıyor, artacak. Biz de bu doğrultuda gerekli çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.”

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Copyright © 2024 Kamyonum