MENÜ
İstanbul 24°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
kamyoon, nakliye, taşımacılık
Kamyon ve Kamyonet Arasındaki Fark Nedir?
Yakın Plan
27 Mayıs 2024 Pazartesi 11:15

Kamyon ve Kamyonet Arasındaki Fark Nedir?

Kamyon ve kamyonetler, işlevsel olarak birbirlerine çok benzemektedirler. Ancak bu araçları ayıran belli özellikleri bulunur. Kamyonet modelleri, sevkiyat sırasında maksimum düzey olarak 3.5 tona yakın yük taşır.

Kamyon ve kamyonet arasındaki fark nedir?

Kamyon ve kamyonetler, işlevsel olarak birbirlerine çok benzerler. Ancak bu araçları ayıran belli özellikleri de bulunur. Bunlar hız limitleri, taşıyabilecek oldukları yük kapasiteleri ve kullanılacak oldukları iş alanlarıdır. Aralarında bulunan en temel fark taşıyabilecek oldukları yük miktarıdır. 

Kamyonet modelleri, sevkiyat sırasında maksimum düzey olarak 3.5 tona yakın yük taşıyabilmektedir. Ancak kamyonlar, bu yükün çok daha üzerinde çıkarak 3.5 ton üzeri yükleri rahatlıkla taşıyabilirler. Bu faktörler üzerinden bakarsak eğer, kamyonet modellerine kamyon modellerinin bir küçük versiyonu diyebiliriz.

Kamyonetler ayrıca şehiriçi taşımacılıkta sıklıkla kullanılırken, kamyonlar çok daha ağır yükleri ağırlıklı olarak şehirlerarasında da taşıyabilmektedir. 

Uluslararası taşıma yapan ve arkasında treyleri (dorse) olan araçlara ise yaygın olarak “TIR” ismi verilmektedir. Araçların arka kısmında yer alan “TIR” yazısı Fransızca “Transports Internationaux Routiers” kelimelerinden gelmektedir. Türkçe anlamı ise Uluslararası Karayolu Taşımacılığı’dır. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Copyright © 2024 Kamyonum