MENÜ
İstanbul 24°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
kamyoon, nakliye, taşımacılık
'Git Evlen, Evinin Kadını Ol Dediler! Ben De Söz Dinlerim(!)  Hem Tırcı Oldum, Hem De Tırcı Eşim Oldu!'
Yakın Plan
8 Mart 2023 Çarşamba 14:53

'Git Evlen, Evinin Kadını Ol Dediler! Ben De Söz Dinlerim(!) Hem Tırcı Oldum, Hem De Tırcı Eşim Oldu!'

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kapsamında bugünkü konuklarımızdan biri Merve Başaran Tekin. Merve Hanım 35 yaşında ve Bursalı. Şu an uluslararası tır şoförlüğü yapıyor ve Bursa’dan Avrupa’ya yükleri taşıyor. Baba mesleği tır şoförlüğünü tüm aksi dayatmalara rağmen seçen ve layıkıyla yapmaya devam eden Tekin; “Kadın istihdamının artması için önce saygının artması şart!” diyor.

“Üç kardeşiz; ablam planör pilotu, abim ve ben ise tır şoförüyüz” diyerek sözlerine başlayan Tekin; “Baba mesleğini yapıyorum. Yani mesleğe merakım babadan geliyor. Ben mesleğe başladığımda kadınlar bu kadar yaygın değildi, o yüzden bana ‘Bu, kadın işi değil, git evlen, evinin kadını ol!’ dediler. Ben de çok söz dinlerim, şimdi tırcı bir de eşim var!” şeklinde devam ediyor.

“Kadın İstihdamının Artabilmesi İçin Kadına Duyulan Saygının Artması Şart”

“Kadın istihdamının artmasını istiyorum; ama kadın istihdamının artması için saygının da artması şart” diyen Tekin devam ediyor; “Herkesin her mesleği yapabileceğini kabul etmemiz gerekiyor. Yani kadınların da bu işi yapması kimsenin ekmeğinden çalmıyor. Binlerce erkek tır şoförü var. Kadın niye olmasın? Bence burada erkeklere de büyük görev düşüyor. Bizlere saygı duymaları ve desteklemeleri gerekiyor.”

“Sadece Kadınların Çalışacağı Bir Şirket…”

“Bu doğrultuda bir şey yapacak olsanız, bu ne olurdu?” diye sorduğumuz Tekin cevaplıyor; “Sadece kadınların çalışacağı bir şirket kurmak için diretirdim. Bunun güzel bir başlangıç olabileceğini düşünüyorum. Biz kadınlar her şeyi layıkıyla yapabiliriz; yeter ki fırsat tanınsın, önümüze engeller konmasın.”

Son olarak favori aracını sorduğumuz Tekin yanıtlıyor; “Volvo benim için çok ayrı! İlk kullandığım tır olduğu için de olabilir, benim favorim Volvo!” diyerek sözlerini bitiriyor.

 

Öykü İmset

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Copyright © 2024 Kamyonum