MENÜ
İstanbul 24°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
kamyoon, nakliye, taşımacılık
Best Uluslararası Nakliyat Genel Müdürü Ahmet Yayman; Kapıkule’de Eşitlik Sağlansın; İlk Giren İlk Çıksın
Yakın Plan
27 Şubat 2023 Pazartesi 14:13

Best Uluslararası Nakliyat Genel Müdürü Ahmet Yayman; Kapıkule’de Eşitlik Sağlansın; İlk Giren İlk Çıksın

Kamyonum Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nuray Pekcan’ın sorularını yanıtlayan Yayman; Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası (YYS) uygulamasını desteklediklerinden ve sektör için önemli bir uygulama olduğunu düşündüklerinden bahsederken, YYS’li firmalara Kapıkule’de uygulanan öncelikli geçiş hakkının ise eşitliğe ve adalete aykırı bir durum olduğunu belirtti.

“YYS’li firmalar kendi tesislerinde gümrükleme işlemlerini yapabiliyor, aracı mühürleyip sevk edebiliyor, biz bunu destekliyoruz ve sektörümüz için önemli bir uygulama olduğunu düşünüyoruz.” diyen Yayman ancak YYS'li firmalara Kapıkule’de sağlanan öncelikli geçiş hakkının lojistik sektörü temsilcileri arasında büyük huzursuzluklar çıkardığını belirterek; “Kapıkule'de öncelikli geçiş hakkı, eşitliğe ve adalete aykırı bir durum! Avrupa'da ve Dünyada böyle bir uygulama yoktur. Bekleme süreleri uzun olduğunda belgesi olmayan araçlar neredeyse 90-100 saat beklerken, belgeli araçlar 12 ila 24 saatte geçiş yapabiliyor.” şeklinde konuştu.

YYS Sahibi Firmalar Pazarlama Faaliyetlerinde Bunu Kullanıyor”

“Burada sektör için kabul edilemeyecek konular var” diyen Yayman devam etti; “Örneğin; YYS sahibi firmalar pazarlama faaliyetlerinde bunu kullanıyor. Çalıştıkları veya çalışacakları firmalara gidip Kapıkule’den bekleme yapmadan çıkış yapabildiklerini pazarlama içerisinde kullanınca sektördeki diğer firmalarımız ayağa kalkıyor. Ayrıca YYS sahibi firmalar, öncelikli geçiş diğer bir adıyla yeşil mühürü yükledikleri diğer araçlara da takabiliyorlar. Yani; kendi aracı dışında kiraladığı yabancı plakalı bir araca da yeşil mühürü takıyor ve bizim aracımız beş gün beklerken, o transit geçip gidebiliyor!”

“Firmalarımız Kapıkule’de Öncelikli Geçişin Uygulanmamasını İstiyor”

Yeşil mühürün illegal ticaretinin oluştuğunu belirten Yayman; “Yeşil mühürün fiyatı Kapıkule’deki bekleme süresine göre değişiyormuş. Örneğin Kapıkule’deki bekleme süresi bir günse, çok fazla araç yoksa misal 100 dolar, beş güne yükselirse fiyat 200 dolara çıkıyormuş. Dolayısıyla bu durumdan son derece rahatsız olan 315 firma imza vererek, UND’ye başvurdular. Firmalarımız Kapıkule’de öncelikli geçişin uygulanmamasını istiyor. UND Başkanımız Çetin Nuhoğlu ve meslektaşlarımız da Ankara’ya giderek, konuyu dilekçelerle birlikte Ticaret Bakanlığına teslim ettiler ve Bakan Yardımcımız ile de görüştüler. Ancak yaklaşık üç ay geçmesine rağmen bu konuyla ilgili bir gelişme olmadı. Dolayısıyla meslektaşlarımız acil olarak uygulamanın kaldırmasını bekliyor. Sizin vasıtanızla da biz bunu duyurmuş olalım.” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Copyright © 2024 Kamyonum