MENÜ
İstanbul 13°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
Türkiye’den Romanya’ya Komple Tır ve Parsiyel Nakliye Çalışmaları
Lojistik
8 Eylül 2021 Çarşamba 15:48

Türkiye’den Romanya’ya Komple Tır ve Parsiyel Nakliye Çalışmaları

Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde yer alıp Türkiye’nin kıta da en yoğun ihracat, ithalat ve lojistik çalışmaları içerisinde olduğu Romanya ile ikili ilişkilerimizin tarihi oldukça eski dönemlere dayanmakta. İki ülke arasında devam etmekte olan ihracat ve ithalata dayalı ticari ilişkilerin içinde bulunduğumuz yıl itibarı ile rekor düzeyde olduğu gözlenmekte.

Romanya ile yapılan ticaretin bu denli yüksek seviyelere ulaşmış olması ülkemizde faaliyet göstermekte olan yerli ve Romanya nakliye firmaları tarafından cazibeli yol haline gelmiştir. Türkiye ile Romanya arasında yapılan ticari yük taşımacılığı genel itibarı ile komple tır bazında olan yüklemelerden müteşekkil olsa da İstanbul depolarından çıkışlar yapılmak sureti ile parsiyel, kargo ve grupaj bazında bulunan ticari içerikli yük taşımacılığı da önemli ölçüde trafiğe sahip bulunuyor.

Türkiye-Romanya arası yapılan parsiyel taşımacılığında izlenen yol yaklaşık olarak komple tır taşımacılığında izlenen yol ve yöntemler ile aynı. Ülkemizin tüm ilerinden Romanya’ya parsiyel olarak gönderimi planlanan ticari yük grupları iç nakliye yapılmak suretiyle İstanbul’da bulunan parsiyel depolarını gönderilir. Depolarda paketlemesi yapılan ürünler taşıma araçlarına aktarıldıktan sonra yine İstanbul’da bulunan Erenköy ve Muratbey gümrüklerinde ihracat veya transit gümrük işlemlerinin yapılmasına müteakip Romanya’nın başta başkent Bükreş olmak üzere tüm şehir ve bölgelerine gümrük veya kapı teslimi olacak şekilde ulaştırılır.

Ülkemiz genelinde üretim yapmakta olup Romanya ihracat ağırlıklı olarak faaliyet gösteren üretici firmalar ile ihracatçı ve dış ticaret firmaları yüklerini taşıtmak üzere işbirliği içerisinde olduğu Romanya nakliye şirketleri ile yük taşımacılık çalışmalarını sürdürmekte. Romanya’ya taşımacılık yapan lojistik firmaları sahip oldukları yük taşıma yetki belgesi bünyesinde bulunan tırlar ile tır karnesi ve cmr sigortası kapsamında hizmet vermekte.

Taşımacılık sektöründe Romanya nakliye kapsamında yapılan taşıma işlemleri ihracat ve ithalat taşımaları dışında Romanya’dan Türkiye üzeri transit geçişli üçüncü ülke kapsamlı yük taşımacılığı şeklinde de ilerlemekte. Bu tür sevkiyatlar Irak, İran, Suriye, Gürcistan ve Azerbaycan gibi ülkelere yapılmakta olup aktarmalı veya direkt servis hizmeti şeklinde Arınak Lojistik tarafından devam etmekte.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: İstanbul lojistik firmaları

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum