MENÜ
İstanbul 13°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
Soğuk Zincir Finansal Kiralama Destek Programına Sektörün Bakışı..
Dosya
25 Kasım 2021 Perşembe 17:16

Soğuk Zincir Finansal Kiralama Destek Programına Sektörün Bakışı..

KOSGEB’in sebze ve meyve zayiatını azaltmak üzere soğuk zincir faaliyeti yürüten lojistik firmalarına vereceği Finansal Kiralama Destek Programı konusunu gündemimize alarak sektörün görüşlerini dinliyoruz.

 

Rentrans Genel Müdürü Alihan Murat Tütüncü,

“TÜRKİYE İHRACATININ ÖNEMLİ KALEMLERİNİN EN UYGUN ŞARTLARDA ULAŞTIRILMASI ADINA ATILAN BU ADIMLAR SAYESİNDE YATIRIMLAR DAHA RAHAT GERÇEKLEŞMEKTE”

Nilcargo Avusturya Genel Müdürü Metin Mertaslan,

“NAKLİYE PİYASASINDA ÇOK FAZLA ÖRNEĞİ OLMAYAN FRİGO PARSİYEL TAŞIMACILIĞI YAPIYORUZ”

KOSGEB, Sebze ve Meyve Soğuk Zincir Finansal Kiralama Destek Programı kapsamında soğuk taşıma yapan küçük ve orta ölçekli işletmelere sebze ve meyve zaiyatını önlemek amacı ile 750.000 TL’ye kadar destek sağlayacak.

KOSGEB küçük ve orta ölçekli işletmelerin, sebze ve meyve zayiatını azaltmak üzere soğuk zincir oluşturmaları sürecinde, finansal kiralama yöntemiyle temin edecekleri, yerli malı ve yeni soğuk hava ünitesi veya soğutucu frigorifik kasa/ünite yatırımları için finansal kiralama faiz/ kâr payı masraflarına katkı sağlanması amacıyla sebze ve meyve taşımacılığı yapan işletmeler ile bu alanda faaliyet gösteren lojistik firmalara 750.000 TL’ye kadar Finansal Kiralama Destek Programı oluşturdu.

Nilcargo Avusturya Genel Müdürü Metin Mertaslan ve Rentrans Genel Müdürü Alihan Murat Tütüncü’den Türkiye’de soğuk zincir taşıması gerçekleştiren Nilcargo firmasına ilişkin detayları ve KOSGEB desteğine yönelik değerlendirmeleri dinliyoruz. Detaylar haberimizde..

Nilcargoya ilişkin detaylar aktaran Nilcargo Avusturya Genel Müdürü Metin Mertaslan, firmanın Avusturya merkezli olarak faaliyete geçtiğini, şu anda merkez ofisin bulunduğu Viyana, İstanbul, Adana ve Antakya olmak üzere 4 şubelerinin bulunduğunu belirtiyor. Gıda ve ilaç taşımaları yapan firmaya ilişkin olarak konuşan Mertaslan, “İstanbul şubemiz, Trakya, Marmara ve Ege bölgesini; Adana şubemiz, narenciye ve sebze taşımaları için tüm Akdeniz Bölgesini  ve Antakya şubemiz de Ortadoğu taşımalarımızın temsilciliğini gerçekleştirmektedir.” diyor.

“Nakliye Piyasasında Çok Fazla Örneği Olmayan Frigo Parsiyel Taşımacılığı Yapıyoruz”

Asıl iş kollarının ithalat kısmında Avrupa’dan Türkiye ve Ortadoğu istikametine ilaç ve tıbbi malzemeler taşımak olduğunu ifade eden Mertaslan, ihracat kısmında da sebze ve meyve taşımacılığı yaptıklarından bahsediyor. Mertaslan firmanın taşıma faaliyetlerine yönelik; “Türkiye’den Ekim ve Haziran ayları arasında Avrupa’ya yapılan meyve ve sebze ihracatının yüzde 45’i firmamız tarafından sağlanmakta. Avrupa’da birçok süpermarkete şartlar ne olursa olsun gününde ve saat terminli teslimat ile ürünler gönderiyoruz. Bunun haricinde Avrupa’dan Türkiye ve Ortadoğu istikametine her hafta düzenli olarak parsiyel yüklemeler yapıyoruz. Bi-Thermo araçlarımız ile bölmeli ilaç taşımacılığı haricinde aynı soğutuculu dorse içerisinde aynı türden ve taşıma derecesine sahip malzemeleri programlayarak nakliye piyasasında çok fazla örneği olmayan frigo parsiyel taşımacılığı yapıyoruz.” şeklinde konuşuyor.

“Avrupa’da İlaç Taşımasında Sayılı Firmalar Arasına Girmeyi Başardık”

Tüm filolarının GDP/PHARMA/FRC sertifikalarına sahip çift katlı araçlardan oluştuğuna değinen Mertaslan, “Filomuz en fazla 2 yaşında araçlardan oluşmakta. Son sistem soğutucu üniteler kullanıyoruz. İlaç sektöründe dikkat edilmesi gereken birçok nokta bulunmakta ve biz 2010 yılından bugüne kadar olan süreci pozitif ivme ile geçirerek bugün Avrupa’da ilaç taşımasında göndericilerin aklına gelebilecek sayılı firmalar arasına girmeyi başardık.” diyor.

 

“Kırılması Zor Bir Rekora İmza Attık”

 

Taşıdıkları malzeme varış noktasına ulaşıncaya kadar şoförün ve uzaktan kontrol ile taşıma derecelerinin kontrol edildiğini ifade eden Mertaslan, teslimatları herhangi bir aksama yaşanmadan gerçekleştirdiklerini vurguluyor. Mertaslan şöyle konuşuyor; “Malzemelerin yüklenmesinden teslim edilmesine kadar geçen süreçte müşterilerimize günlük durum bildirimi yaparak, tüm evrak ve gümrük işlemleri takibatları ve belge teminleri ile birlikte sorunsuz bir servis sağlıyoruz. Geçen sene içerisinde teslim edilme süresi bildirilen tüm taşımalarımızın yüzde 98’ini bildirilen günlerde gerçekleştirerek bu konuda kırılması zor bir rekora imza attık. Ekip arkadaşlarımız ile bu tip küçük detayların istatistiklerini tutuyoruz ve bu da bizim daha ileriye gitmemizde yardımcı oluyor.”

“Bir Nakliye Firmasından Daha Fazlasını Temsil Ediyoruz”

Nakliyeciliğin sadece malzemeleri araca yüklemekle bitmediğini bilerek müşterilerine mükemmellik noktasında servis sağlamayı kendine prensip edindiklerinin altını çizen Mertaslan şöyle konuşuyor; “Bu sebeple bir nakliye firmasından daha fazlasını temsil ediyoruz. Hedefimiz ve misyonumuz, daima firmamızı geliştirerek, sağladığımız ve rakiplerimizin çok ilerisinde olan servisimizi kendi koyduğumuz hedeflerimiz ile daha üst noktalara taşımaktır.”

“Nilcargo Avusturya ve Nilcargo Türkiye Olarak Senelik 600 Araç Yüklenmekte”

Türkiye’de kurduklarını ve Türkiye’de soğuk zincir taşıması adına yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirttiği Nilcargo firmalarının filosuna dair detaylar aktaran Rentrans Genel Müdürü Alihan Murat Tütüncü, “Filomuzun tamamı Schmitz çift katlı treylerden ve Thermoking SLX300i model soğutma üniteli ekipmanlardan oluşmakta. Ünitelerimizin tamamı FRC ve Pharma sertifikaları ile ilaç ve yüksek değerli tehlikeli kimyasal madde taşımalarına uygundur. Bursa, Antalya ve Denizli gibi şehirlerimizin yaş meyve sebzelerini üreticisinden direkt teslim alarak Avrupa’da zincir marketlere ‘dalındaki tazeliği’ ile ülkemizin tarım ihracat ürünlerini ulaştırmaktadır. Avrupa’dan ise önemli ilaç firmalarımızın paketlenmiş kimyasal ürünleri taşınmaktadır. Nilcargo Avusturya ve Nilcargo Türkiye olarak senelik 600 araç bu şekilde yüklenmektedir.” şeklinde konuşuyor.

 “Atılan Adımlar Sayesinde Küçük ve Orta Ölçekli Firmalar Daha Rahat Yatırımlar Gerçekleştirmekte”

Sözlerini KOSGEB desteğine yönelik değerlendirmeleri ile sürdürenTütüncü, KOSGEB gibi kuruluşların destekler sağlamasının sektöre yapılan yatırımları rahatlattığını vurguluyor. Tütüncü, “Sektörümüzün en özellikli ve önemli taşıma modeli olan soğuk zincir taşımalarının hayatımızdaki önemi göz ardı edilemez.Taşıdığımız ürünlerin önemi gereği filomuzun yeni olması ve araç özelliklerinin güvenilir olması bu taşımaları gerçekleştirirken bizlere güven vermekte. Soğuk zincir ünitelerinin yatırım maliyetleri standart tenteli araçlara göre daha yüksek ve özenli bir bakım süreci gerektirmekte. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın KOSGEB aracılığı ile sunduğu bu destek programlarının sektörümüze ve yatırımcımıza desteği bu açıdan çok fayda sağlamaktadır. Türkiye ihracatının önemli kalemlerinin en uygun şartlarda ulaştırılması adına atılan bu adımlar sayesinde küçük ve orta ölçekli firmalar daha özellikli ekipmanlara daha rahat yatırımlar gerçekleştirmektedir. KOSGEB’e ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza sektörümüze gösterdiği bu destek için teşekkür ederiz.” değerlendirmesinde bulunuyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum