MENÜ
İstanbul 24°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
kamyoon, nakliye, taşımacılık
UND, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) İle Görüştü
Haberler
12 Haziran 2024 Çarşamba 11:06

UND, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) İle Görüştü

UND, TIR sürücülerinin vize temini ve sınır geçişlerinde yaşadığı sorunların çözümüne yönelik olarak Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile görüştü.

UND'den yapılan açıklamaya göre yapılan görüşmede, uluslararası tedarik zincirinin temel unsurlarından biri olan TIR sürücülerinin vize temininde karşılaştığı bürokratik engeller ayrıntılı şekilde ele alınmıştır. Vize alımındaki zorlukların, sürücülerin çalışma haklarını ciddi şekilde kısıtladığı ve mesleklerini icra etmelerini engellediği vurgulanmıştır. Sürücülerin, denizcilik sektöründe olduğu gibi, özel bir sınıflandırma ile tanınmasının bu sorunun çözümüne önemli katkı sağlayacağı ifade edilmiştir.

Sınır Kapılarında Bekleme Sorunları

Toplantıda ayrıca, sınır kapılarında yaşanan uzun bekleme sürelerinin TIR sürücülerinin çalışma koşullarını olumsuz etkilediği ve uluslararası ticaretin akışını sekteye uğrattığı belirtilmiştir. Günlerce süren beklemelerin, sürücülerin zamanında teslimat yapmalarını engellediği ve tedarik zincirinde ciddi aksamalara yol açtığı ifade edilmiştir. UND, ILO üyesi ülkelerin bu konuda acilen harekete geçmesi ve sınır geçişlerini kolaylaştırması gerektiğine dikkat çekmiştir.

UND’nin Stratejik Hedefi: Sürücü Vize Sorunun Çözümü

UND, TIR sürücülerinin vize temininde yaşadığı sorunların iyileştirilmesi ve sınır geçişlerinin daha hızlı ve verimli hale getirilmesi konularının öncelikli talepleri olduğunu ifade etmiş ve ILO’nun misyonu çerçevesince, sürücülerin karşılaştığı kronik sorunların çözümüne olacak desteklerinin önemine vurgu yapmıştır.

UND'nin taleplerinin, Sektörel Tavsiye Kurulu toplantısının gündemine alınması ve bu doğrultuda etkin bir yol haritası oluşturulması konusunda mutabakata varılmış olup, toplantıya, ILO Taşımacılık İşlerinden Sorumlu Alejandra Cruz Ross ve UND İcra Kurulu Başkan Yardımcısı katılım sağlamıştır.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Copyright © 2024 Kamyonum