MENÜ
İstanbul 24°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
kamyoon, nakliye, taşımacılık
Bulgaristan Başbakanı Dereköy Gümrük Kapısında İncelemelerde Bulundu
Haberler
5 Haziran 2024 Çarşamba 10:06

Bulgaristan Başbakanı Dereköy Gümrük Kapısında İncelemelerde Bulundu

Bulgaristan Başbakanı Dimitar Glavçev ve beraberindeki İçişleri Bakanı Kalin Stoyanov, Bölgesel Kalkınma ve İyileştirme Bakanı Violeta Korıtarova, Turizm Bakanı Evtim Mıloshev, Çevre ve Su Bakanı Petar Dımıtrov ile Gümrük İdaresi Başkanı Georgi Dımov’un Dereköy Gümrük Kapısını ziyaret etti. Yapılan ziyarete Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak eşlik etti.

Ziyaret kapsamında Dereköy Gümrük Kapısının modernizasyon projesi hakkında bilgi paylaşımında bulunularak ve iki ülke arasındaki kapılarda gümrük geçişlerinin kolaylaştırılmasının ve artırılmasının bölgenin ekonomik ve ticari potansiyeline önemli katkılar sağlayacağı vurgulandı.

Başbakan Glavçev konuşmalarında birlikte hareket etmenin sorunları azaltacağını ifade ederek, "Bugün büyük bir adım atıldı, buradaki heyette ortak hareket etme niyetini ortaya koyuyor. Gümrük kapılarımızı büyüterek aramızdaki iletişimi daha da artırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ise konuşmalarında Bulgaristan ve Türkiye'deki gümrük kapılarının sadece iki ülkenin değil tüm dünyanın yükünü taşıyor olmasından hareketle küresel ticaret için de büyük öneme sahip olduğunun altını çizdi. Program kapsamında ayrıca Gümrük İdaresi Başkanı Georgi Dımov ile ikili görüşme de gerçekleştirilerek ve ticaretin kolaylaştırılmasına yönelik gümrük konuları kapsamlı olarak ele alındı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Copyright © 2024 Kamyonum