MENÜ
İstanbul 24°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
kamyoon, nakliye, taşımacılık
Kamion Sektöre Hızlı Girdi! 'Ürettiğimiz Teknolojilerle İş Ortaklarımızın Operasyonlarına Verimlilik Katıyoruz'
Yakın Plan
23 Kasım 2022 Çarşamba 12:02

Kamion Sektöre Hızlı Girdi! 'Ürettiğimiz Teknolojilerle İş Ortaklarımızın Operasyonlarına Verimlilik Katıyoruz'

Logitrans Fuarı’nda Kamion Kurucusu Berkay Adlım ile bir araya gelerek, kısa sürede büyük başarılara imza atmış şirketi kendisinden dinliyoruz. Bu dönemde Silikon Vadisi merkezli Y Combinator’dan destek alan tek Türk şirket olduklarını belirten Adlım, aynı zamanda 2022 senesinde ciro bazında ortalama 8 kat büyümelerine de dikkat çekiyor./Öykü İmset

İlk olarak Kamion’u bizler için anlatan Adlım; “Kamion olarak biz aslında en basit haliyle; Uber iş modelini, işyerleri arası kamyonlara uyarlıyoruz. Doğru zamanda, doğru kamyonu, doğru yerde, doğru yükle buluşturuyoruz. Çalıştığımız büyük şirketlerle kurulan tek iletişim noktası biziz, saf pazaryeri modeli değiliz. Yük verenler nakliyeci iş ortaklarımızla birebir iletişime geçmiyorlar; yükün sorumluluğu, sigortaları, operasyonu tamamen bizim sorumluluğumuzda oluyor.” diyerek sözlerine başlıyor.

“Ürettiğimiz Teknolojilerle İş Ortaklarımızın Operasyonlarına Verimlilik Katıyoruz”

“Türkiye pazarı için oldukça müsait bir iş modeli” olarak hizmetlerini tanımlayan Adlım, kuruluş amaçlarıyla ilgili ise şunu söylüyor; “50-60 senedir aynı şekilde yapılan taşıma işleri organizatörlüğünü, kendi bünyemizde ürettiğimiz teknolojilerle, nasıl daha verimli bir şekilde gerçekleştirebileceğimizin peşindeyiz. İnsanları e-mail, telefon, yüz yüze pazarlık trafiğinden kurtarıp hem beraber çalıştığımız yük veren iş ortaklarımızın, hem kendimizin, hem de nakliyeci iş ortaklarımızın operasyonlarına verimlilik katıyoruz.”

“Üç Nokta Çok Önemli; Operasyonel Mükemmeliyet, Finansal Mühendislik ve Teknolojik Yetkinlik”

“Nakliyecilerin Tercihlerine Uygun Yükler Tavsiye Ediyoruz”

“Sistemimizde her taraf için ürettiğimiz teknolojiler var” diyen Adlım altyapılarıyla ilgili olarak ise şöyle konuşuyor; “Yük verenler kendi siparişlerini girip, sipariş ve ödeme takibi yapıp, operasyonlarını raporlayabilirken; nakliyeci iş ortaklarımız ise garajlara gitmelerine gerek kalmadan, kendilerine uygun yük bularak taşıyabiliyorlar. Aynı zamanda sistemimiz, zamanla nakliyecilerimizin tercihlerine uygun yükler tavsiye etmeye başlıyor. Çatı sistemimizde ise her şey birleşiyor, bütün veriler akıyor ve tek bir merkezden yönetiliyor. Bizim işimizde üç nokta çok önemli; operasyonel mükemmeliyet, finansal mühendislik ve teknolojik yetkinlik. Bu üçüne de eşit önemi gösteriyoruz”

“Uygulamamız Tamamen Ücretsiz!”

Uygulamanın tamamen ücretsiz olduğuna dikkat çekerken detaylandıran Adlım şunları söylüyor; “Yayınlanan yüklerden yük komisyonu almıyoruz, sadece taşıma işleri organizatörü olarak para kazanıyoruz. Onun için nakliyeci iş ortaklarımız bizim uygulamamıza girdiklerinde tam olarak gördükleri fiyatlar fatura bedelleri oluyor, aynı şekilde yük veren firmalarımızla da anlaştığımız fiyatlar dışında bir ücretlendirmemiz yok.”

“2022 Senesinde Ciromuz 8 Kat Büyüdü!”

“Y Combinator Tarafından Bu Dönem Yatırım Alan Tek Türk Şirketiyiz”

2022 senesinde oldukça verimli bir sene geçirdiklerini belirten Adlım, ciro bazında ortalama 8 kat büyüme gerçekleştirdiklerine de değiniyor. Aynı zamanda aldıkları önemli yatırımdan da söz ederek şöyle devam ediyor; “Mayıs ayının sonlarına doğru bizim için çok büyük bir gurur kaynağı olan bir gelişme yaşadık; Silikon Vadisi merkezli Y Combinator Teknoloji Fonu bize yatırım yapma kararı aldı. Tüm zamanlar boyunca Y Combinator tarafından yatırım alan beş Türk şirketten biri de böylece biz olduk; aynı zamanda bu dönem yatırım alan tek Türk şirketiyiz.”

“Türkiye Ekonomisine Yakın Büyüklükte Bir Ortağımız Oldu”

“En İyi Üniversitelerden Bile Daha Seçici Olan Bir Kurum Tarafından Seçildik”

“Y Combinator’ı iki şekilde tarif edebiliriz” diyerek sözlerine devam eden Adlım; “Bunlardan biri yönettikleri varlığın büyüklüğü ve bir diğeri ise seçicilikleri. Büyüklük olarak; Y Combinator’ın yatırım yaptıkları şirketlerin piyasa değeri toplamda 700 milyar dolar, 2021 senesinde Türkiye ekonomisinin 820 milyar dolar olduğunu düşünecek olursak, Türkiye ekonomisinin büyüklüğüne çok yakın bir ortağımız oldu diyebiliriz. Bu bizi çok gururlandırıyor. Seçicilik olarak ise; dünyanın en seçici üniversiteleri yüzde 3 ila 5 kabul gerçekleştirirken, biz 2022 sene içerisinde 19 bin şirket içerisinden sadece 250’sine yatırım yapan yani kabul oranı yalnızca yüzde 1,25 olan Y Combinator tarafından yatırım aldığımızı söyleyebiliriz. En iyi üniversitelerden bile daha seçici olan bir kurum tarafından seçilmek, bizim için yine apayrı bir gurur kaynağı.”

“Piyasalar Yavaşlamadan Hemen Önce Çok Önemli Bir Yatırım Turunu Kapattık”

Önemli olanın ‘başınıza gelebilecek darbeleri alabilecek esneklikte bir şirket yapısı kurmak” olduğuna dikkat çeken Adlım maliyet süreçlerinde, her türlü şoka karşı uzun vadede karşı ve büyüyen operasyonlar kurmaya özen gösterdiklerini belirtiyor ve sözlerini sonlandırıyor; “Özellikle piyasaların küçüldüğü dönemde, Amerika’daki merkez bankasının faiz artırımı kararlarının Avrupa’ya ve Türkiye’ye yansıyan şoklarının etkisinden ve bütün bu krizi yaşamadan hemen önce çok önemli bir yatırım turunu kapattık. Yakın zamanda onu da açıklayacağız. Piyasaların yavaşladığı bu döneme girerken, oradaki finansal kaynağımızı çok tutumlu kullanmayı düşünüyoruz.”

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Copyright © 2024 Kamyonum