MENÜ
İstanbul 12°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
Yurt Dışı Taşımacılık Kapsamında Gürcistan Lojistik Hizmetleri
Lojistik
16 Haziran 2021 Çarşamba 10:37

Yurt Dışı Taşımacılık Kapsamında Gürcistan Lojistik Hizmetleri

Uluslararası ihracat faaliyetlerimizin oransal anlamda en yoğun olduğu ülkeler elbette yakın sınır komşularımız olan ülkelerden oluşmaktadır. İhracat, ithalat ve transit taşımacılık anlamında yapılan sevkiyatların tamamının karayolu hattından sağlanmakta olduğu kuzey doğu sınır komşularımızdan Gürcistan ile ticari çalışmalarımız ihracat ağırlıklı olarak devam etmektedir.

Ülkemiz geneli itibarı ile faaliyet gösteren üretim tesislerimizde imalatı yapılan ve yüzlerle ifade edilen çeşitliliğe sahip ürünlerimizin Gürcistan’a sevki genel itibarı ile 1360 dorse olarak tabir edilen standart tenteli tırlar ile sağlanmaktadır. Gürcistan nakliye firmaları sahip oldukları bu tür taşıma araçları ile yapmakta olduğu taşımalarda ağırlıkları 25 tona kadar olan her türlü ticari ve gümrüklü yük grubunun nakliye işlemlerini gerçekleştirmektedirler.

Gürcistan’a yapılan sevkiyatlar genelde komple tır bazında olsa da grupaj, parsiyel ve kargo kapsamında bulunan ürünlerin sevk talepleri de azımsanmayacak oranda bulunmaktadır. Gürcistan’a parsiyel ve kargo nakliye hizmetleri Ankara ve İstanbul gibi illerimizde buluna  parsiyel depolarından çıkışlar yapılmak sureti ile gerçekleşmektedir. Parsiyel taşıma hizmetleri yükün bulunduğu adreslerden alınmak suretiyle Gürcistan’da adrese teslim şeklinde yapılabildiği gibi, depolarımızdan çıkışları yapılmak suretiyle hedeflenen şehrin gümrük noktalarına teslim edilmesi şeklinde de devam etmektedir.

İki ülke arasında devam etmekte olan ticari alışveriş özellikle son dönemlerde göz ile görülür oranda tırmanış göstermektedir. Bu vesile ile Gürcistan nakliye çalışmaları yapmakta olan lojistik firması sayısında da önemli artış olduğu gözlenmektedir.

Uluslararası yük taşıma yetki belgesi bulunan yerli ve yabancı menşeili bir çok lojistik şirketi kendilerine cazip gelen Türkiye-Gürcistan nakliye hattında çalışmalarını sürdürmektedir. Bu hat üzerinde yoğunluk her ne kadar kuru yük taşımacılığında kullanılmakta olan standart tenteli tırlar üzerinde bulunuyor olsa da gabari dışı ağır nakliye, yaş sebze meyve ve kimyevi maddeler gibi ısı ayarlı taşıma gerektiren yük grupları ile sal dorse üzeri konteyner taşımacılığı gibi alanlarda da önemli oranda talepler bulunmaktadır.

Ülkemiz genelinde Gürcistan nakliye hizmeti sunan Arınak Lojistik gibi nakliyat şirketlerinin büyük kısmı gelen tüm taleplere karşılık verebilecek donanıma sahip bulunmaya çalıştıklarından bir hayli geniş alana hizmet etmektedirler. Gürcistan’ın başta başkent Tiflis olmak üzere Batum, Poti, Kutaisi gibi tüm şehirlerine adres teslimi ulaşım sağlayabilen taşıma araçları deneyimli sürücüler kontrolünde hareket etmektedirler.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: İstanbul lojistik firmaları

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum