MENÜ
İstanbul 12°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
Türkiye’den Almanya’ya Komple Tır ve Parsiyel Nakliye Çalışmaları
Lojistik
14 Haziran 2021 Pazartesi 13:28

Türkiye’den Almanya’ya Komple Tır ve Parsiyel Nakliye Çalışmaları

Türkiye’nin uluslararası alanda ihracat ve ithalata dayalı taşımacılık çalışmalarını yoğun şekilde yaptığı ülkeleri Avrupa Birliği üye ve üye olmayan ülkelerinin tamamı olacak şekilde ele alabiliriz. Avrupa Birliği üye ülkeleri arasında yer alan Almanya ile yapılan ticari çalışmalarımız ise neredeyse diğer ülkelerle yapılan çalışmalar ile eş değer çoğunluğa sahiptir.

Türkiye’den Almanya’ya yapılmakta olan ihracat çalışmaları kapsamında ilerleyen lojistik hizmetleri hem kara hem denizyolu nakliyesi şeklinde devam etmekte, ağırlıklı gönderim şekli ise komple tır veya konteyner bazında yapılan gönderilerden meydana gelmektedir. Her iki ülke bünyesinde birbirileri ile irtibatlı olarak taşıma hizmetleri noktasında iş birliği yapmakta olan Almanya nakliye firmaları devam ettirmekte oldukları nakliye faaliyetleri kapsamında komple tır ve konteyner nakliyesi ile birlikte düzenli parsiyel nakliye hizmetleri de vermektedir.

Türkiye ile Almanya arasında yapılan parsiyel nakliye çalışmaları başta İstanbul ilimiz olmak üzere İzmir, Ankara ve Mersin gibi illerimizde bulunan parsiyel toplama depoları aracılığı ile yürütülmektedir. Parsiyel depolarımızda bir araya getirilen kargo, parsiyel veya grupaj yük sınıfları gerek 1360 dorseli tırlar, gerekse ekspres taşıma yapan panel van tarzı araçlar ile Almanya teslim noktalarına ulaştırılmaktadır.

Parsiyel yük gruplarının ihracat veya transit gümrükleme işlemleri komple tır sevkiyatında olduğu şekildedir. Gerekli tüm prosedürler yerine getirilerek yola çıkarılan kargo yükleri müşteri talepleri doğrultusunda Almanya’da adres veya gümrük teslimi olarak neticelendirilmektedir.

Almanya ile Türkiye arasında devam etmekte olan ticaret, ihracatta olduğu gibi ithalatta da yoğun şekilde devam etmektedir. Almanya nakliye çalışmaları yapmakta olan Türk ve Alman lojistik şirketleri iki ülke arasında ihracat ve ithalat lojistik çalışmalarını Türkiye üzerinden Suriye, Irak, İran, Gürcistan ve Azerbaycan gibi ülkelere  yapılan üçüncü ülke kapsamlı transit geçişli yük taşımacılığında da ilerletmektedirler.

İki ülke arasında yapılan gerek komple tır nakliyesi gerekse parsiyel nakliye hizmetleri tır karnesi ve cmr sigortası bulunan Türk ve Alman plakalı taşıma araçları ile güvenli bir şekilde yapılmaktadır. Uzun yıllardan bu yana taşımacılık sektöründe bir çok ülkeye tır nakliye hizmetleri sunmakta olan Şah Lojistik kaliteli hizmet anlayışına dayalı çalışmaları nedeniyle ülkemiz genelinde faaliyet gösteren dış ticaret firmaları tarafından en fazla tercih edilen lojistik şirketlerinden biri durumunda bulunmaktadır.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: İstanbul lojistik firmaları

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum