MENÜ
İstanbul 13°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
Yol Bizi Elektrikli Araçlara mı Götürüyor?
Ticari Araçlar
7 Haziran 2022 Salı 17:48

Yol Bizi Elektrikli Araçlara mı Götürüyor?

MAN Truck & Bus CEO'su Alexander Vlaskamp, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Birlikte sıfır emisyonlu ulaşımı mümkün kılabiliriz" dedi.

14-15 Mayıs tarihleri arasında Berlin’de gerçekleşen elektrikli otomobiller ile yapılan tek koltuklu motor sporları şampiyonası olan Formula E’ye, MAN Truck & Bus CEO'su Alexander Vlaskamp da katıldı.  Elektrikli kamyonların uzun mesafeli nakliyeye nasıl uygun hale geleceği tartışılırken, Vlaskamp endüstrinin elektrikli kamyonlara geçişe hazır olduğunu vurgulayarak, "Sıfır emisyon teknolojilerine dönüşüm, ancak politikacılar ağır ticari araçlar için esnek bir şarj altyapısı ağının geliştirilmesine büyük yatırımlar yaparsa başarılı olacaktır" dedi.

"Trafikte geri dönüş sağlamanın ve iklim hedeflerine ulaşmanın tek yolu şarj altyapısının hızlandırılmış olarak genişletilmesidir." diyen Vlaskamp’a katılan Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing de konuyla ilgili "İklim hedeflerimize ulaşmak için karayolu yük taşımacılığını karbondan arındırmalıyız. Bunun mümkün olduğu burada Berlin'de Formula E ile görülebilir. Birkaç yıl önce hayal bile edemediğiniz sektörlerde bile değişiklikler mümkün" dedi.

Bakan, e-kamyonların bir gün yollarda e-yarış pistlerindeki e-arabalar kadar yaygın olmasını istediğini belirtirken, iddialı iklim hedeflerine ancak karayolu yük taşımacılığı da dahil olmak üzere herkesin katılması durumunda ulaşılabileceğine dikkat çekti ve ekledi "Artık daha fazla e-kamyonu hızla yola çıkarmak önemli. Çünkü, bilindiği gibi, şu anda tüm taşımacılık sektöründeki CO2 emisyonlarının yaklaşık üçte birine neden oluyor." Wissing, alternatif, iklim dostu tahriklere geçişi "sektörü geleceğe uygun hale getirmek için çok önemli bir kaldıraç" olarak nitelendirdi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum