MENÜ
İstanbul 14°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
Türkiye'ye Dönüşlerde Azerbaycan Geçiş Belgesi Olmayan Taşıtlara İki Haftalık Muafiyet!
Gündem
24 Nisan 2023 Pazartesi 16:34

Türkiye'ye Dönüşlerde Azerbaycan Geçiş Belgesi Olmayan Taşıtlara İki Haftalık Muafiyet!

Azerbaycan tarafınca yürürlüğe alınan uygulamalar sonrası yurt dışında bulunan ve geçiş belgesi olmayan taşıtların mağdur olmamasını teminen Bakanlık ilgili ülke nezdinde girişimlerde bulundu ve ilk etapta 2 haftalık muafiyet sağlandı. Ayrıca ülkemize dönüş yapmak üzere sınır kapılarına gelen Türk taşıtlarına belgesiz geçiş imkanının 24.04.2023 tarihine kadar uzatıldığı bildirildi.

Azerbaycan tarafından 30 Mart 2023 tarihinde yürürlüğe alınan yeni düzenleme ile birlikte yanıcı madde ücretleri başta olmak üzere çeşitli kalemler altında alınan ücretlerin kaldırıldığı, aynı düzenleme ile birlikte Azerbaycan sınır kapılarında geçiş belgesi satışı da sonlandırıldı.

Söz konusu uygulamanın Azerbaycan tarafınca yürürlüğe alınması ile birlikte, yurt dışında bulunan ve geçiş belgesi olmayan taşıtlarımızın mağdur olmamasını teminen Bakanlık ilgili ülke nezdinde girişimlerde bulundu ve ilk etapta 2 haftalık muafiyet sağlandı.

Azerbaycan tarafından alınan 19.4.2023 tarihli mektup ile ülkemize dönüş yapmak üzere sınır kapılarına gelen Türk taşıtlarına belgesiz geçiş imkanının (mevcut geçiş belgesi kotasından daha sonra mahsup edilmek üzere) 24.04.2023 tarihine kadar uzatıldığı bildirildi.

Bununla birlikte, Bakanlığımızca yapılan inceleme sonucunda;

  • Ardahan, Iğdır ve Yüksekova'da yetkilendirilen Odaların merkezlerinde gerçekleştirilen geçiş belgesi dağıtım işlemleri sırasında firmalarca ibraz edilen taşıma evrakında Yönerge'de söz konusu dağıtım noktaları için belirlenen sınır kapılarından (sırasıyla Türkgözü, Dilucu ve Esendere) farklı bir sınır kapısının yer alması halinde geçiş belgesi tahsisi yapılmaması,
  • Sınır kapısı değişikliği yapılması durumunda bu değişikliğin taşıma evrakı üzerinde gümrük müdürlüklerince onaylanması (mühür veya kaşe ve imza) halinde geçiş belgesi tahsis işlemlerinin yürütülmesi Bakanlık tarafından uygun görülmüştür.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum