MENÜ
İstanbul 13°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
İskenderun Limanına Test Amaçlı Konteyner Gemisi  Yanaştı...  Ticari Faaliyetlere Başlandı!
Gündem
8 Nisan 2023 Cumartesi 12:59

İskenderun Limanına Test Amaçlı Konteyner Gemisi Yanaştı... Ticari Faaliyetlere Başlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü İskenderun Limanına test amaçlı konteyner gemisinin yanaştığını açıkladı. Konteyner gemisindeki 877 konteynerin elleçlemesi ile ticari faaliyetler başladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğünün açıklamasına göre İskenderun Limanına test amaçlı konteyner gemisi yanaştırıldıdı. Yanaştırılan konteyner gemisinden 383 boş konteynerin tahliyesi emniyetle gerçekleştirildi.

Bakanlık, depremden sonra ticari amaçlı ilk konteyner gemisinin 8 Nisan'da elleçleme için limana yanaşacağını ve diğer konteyner gemilerinin de 9 ve 10 Nisan’da yanaşacağını açıkladı.

Son yapılan açıklamada ise; "Depremden en fazla etkilenen limanımızda gerekli altyapı ve ekipman tamiratı çalışmaları tamamlandı ve İskenderun Limanı'na yanaşan konteyner gemisindeki 877 konteyner elleçlemesi ile ticari faaliyetlere başladı. Denizcilik sektörü faaliyetlerimize kesintisiz devam ediyoruz." denildi.

İskenderun Limanında Ne Olmuştu?

İskenderun Uluslararası Liman İşletmesi’nde 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem esnasında konteynerlerin birçoğu şiddetli sarsıntı ile devrilmişti.. Depremin tetiklemesi sonucu çıkan yangın ise 13 Şubat’ta söndürülebilmişti. Yangının söndürülmesinin ardından hasar tespiti ve bakım onarım çalışmaları başlatılmıştı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum