MENÜ
İstanbul 13°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
TCDD İzmir Alsancak Limanı Ro-Ro Operasyonlarına Açıldı
Deniz Taşımacılığı
27 Kasım 2020 Cuma 09:15

TCDD İzmir Alsancak Limanı Ro-Ro Operasyonlarına Açıldı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İzmir Alsancak Limanı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın izniyle 2 yıl aradan sonra yeniden Ro-Ro operasyonlarına açıldığını açıkladı.

UND'nin açıklamasına göre:

"Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İzmir Alsancak Limanı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın izniyle 2 yıl aradan sonra yeniden Ro-Ro operasyonlarına açıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla şehir içi trafiğini olumsuz etkilediği gerekçesiyle 2018 yılında durdurulan Ro-Ro operasyonları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın izniyle yeniden başlatıldı. Konteyner ve benzeri yükler hariç, yalnızca tekerlekli araçların ve yüklerinin taşınması kaydıyla, TIR veya kamyon taşıyan Ro-Ro gemileri sınıfının yeniden limandan yükleme ve tahliye yapabilmeleri için Bakanlıkça gerekli izin verildi.

Bakanlık ayrıca kent içi trafiğin aksamaması için kamyon, TIR, çekici türü araçların 07.30-09.30, 17.30-19.30 saatlerinde kente ve limana giriş-çıkış yapamayacağını açıkladı.???????

Artan ihracatı desteklemek amacıyla yapılan düzenleme çerçevesinde, Avrupa ülkelerine ve Kuzey Afrika ülkelerine Ro-Ro taşımacılığında söz konusu limanın kullanılmasına izin verilerek, ihracatçıların daha ucuz taşıma maliyetleri ile söz konusu bölge ülkelerine ulaşması hedefleniyor."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum