MENÜ
İstanbul 24°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
kamyoon, nakliye, taşımacılık
UND Başkanı Şerafettin Aras, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ile Görüştü
Haberler
26 Temmuz 2024 Cuma 14:18

UND Başkanı Şerafettin Aras, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ile Görüştü

UND Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aras, 26 Temmuz 2024 tarihinde Ticaret Bakanı Sayın Prof. Dr. Ömer Bolat ile bir araya gelerek sektörün gümrük gündemlerini ele aldı.

Yapılan toplantıda, Erenköy-TASİŞ Gümrük Müdürlüğü'ndeki beklemeler ve bu beklemelerin çözümüne yönelik yapılması gereken faaliyetlerin değerlendirildi. UND Başkanı Aras, Erenköy-TASİŞ Gümrük Müdürlüğü'ndeki beklemelerin sektöre olan olumsuz etkilerini detaylı bir şekilde aktardı. TASİŞ’de forklift, operatör ve ambar memuru ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini belirten Aras, bu ihtiyaçların karşılanmasıyla birlikte işlemlerin hızlanacağını ve verimliliğin artacağını vurguladı.

Toplantıda, Erenköy Gümrük Müdürlüğü'nde yaşanan kontrolsüz yaya trafiği nedeniyle araçlara ve mühürlerine verilen hasarlar ile kaçak göçmenlerin araçlara binmesiyle ilgili sorunlar da gündeme geldi.

Ülkemizin ihracat ve transit ticaret hedefleri doğrultusunda TASİŞ-Erenköy gümrük alanının güvenli hale getirilmesi, ilave personel ve forklift ihtiyacının karşılanması konusundaki önemine dikkat çekildi. Bu iyileştirmeler yapılana kadar da geçici depolama yetkisinin antrepolara verilmesi önerildi.

Ayrıca, İthalatta sınır kapılarında yaşanan beklemeler ve intermodal süreçlerdeki aksaklıklar nedeniyle transit sürelere 3 gün ilave edilmesi gerekliliği de ele alındı. Bu düzenlemenin hayata geçirilmesiyle birlikte, transit süre aşımı nedeniyle uygulanan cezai işlemlerin büyük oranda sona ereceği ve sektörün bu bağlamda ciddi bir rahatlama yaşayacağı ifade edildi.

Sınır kapıları gündemlerinde ise Rusya-Ukrayna arasındaki son durum nedeniyle Sarp sınır kapısının Avrupa-Asya taşımalarındaki stratejik önemine vurgu yapıldı. Sarp sınır kapısının fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve araç geçişlerinin daha sağlıklı gerçekleştirilmesi amacıyla yapılacak altyapı çalışmalarının önemine değinildi. Bu iyileştirmelerin, sınır kapısından geçişlerin verimli şekilde yapılabilmesine olanak sağlayacağı ifade edildi.

Toplantıda ayrıca, ATS cihazı kaynaklı gecikmeler de gündeme geldi. Sınır kapılarında ATS cihazının zamanında temin edilememesi ve antrepolarda cihazların zamanında çözülememesi nedeniyle yaşanan beklemelere yönelik dijital çözüm önerileri tartışıldı. Bu bağlamda, dijital çözümlerin hayata geçirilmesiyle beklemelerin minimize edilmesi hedeflendi.

UND Başkanı Şerafettin Aras, toplantının sonunda, gündeme getirilen sorunlara karşı çözüm odaklı yaklaşımı için Ticaret Bakanı Sayın Prof. Dr. Ömer Bolat’a teşekkür etti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Copyright © 2024 Kamyonum