MENÜ
İstanbul 24°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
kamyoon, nakliye, taşımacılık
Supet Uluslararası Taşımacılık Firma Ortağı Serkan Başbilen;
Yakın Plan
11 Aralık 2023 Pazartesi 12:00

Supet Uluslararası Taşımacılık Firma Ortağı Serkan Başbilen; "Bursa ve Mersin Şubelerimizi Açıyoruz!"

Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı kapsamında, Kamyonum Dergisi Haber Müdürü Öykü İmset, SUPET Uluslararası Taşımacılık Firma Ortağı Serkan Başbilen ile bir araya geldi. İstanbul, Ankara, Kayseri, İzmir, Polonya ve Rusya’da bulunan şube ağına, Aralık ayında Bursa ve Mersin’i de ekleyeceklerinin müjdesini veren Başbilen, yeni araç yatırımı yapacaklarını da açıkladı.

“Doğu Avrupa, Rusya, Kazakistan ve Türki Cumhuriyetlere Hizmet Veriyoruz”

“Bursa ve Mersin Şubelerimizi Açıyoruz!”

Konuşmasına ilk olarak firmalarının altyapısını ve verdiği hizmetleri anlatarak başlayan Başbilen şunları aktardı; “Firmamız 28 yıllık bir firma, biz de 4. kuşak lojistikçiyiz. Tenteli, frigo, sal kasa ve minivan olmak üzere toplamda 100 aracımız bulunuyor. Gelecek dönemde filomuza yeni bir yatırımımız da olacak. Doğu Avrupa, Rusya, Kazakistan ve Türki Cumhuriyetlere hizmet veriyoruz. Uluslararası anlamda özellikle transit taşımalarda yoğun çalışmaktayız. Rusya ana pazarlarımızdan biri; 28 yıldır Rusya’da bulunmaktayız. İstanbul, Ankara, Kayseri, İzmir, Polonya ve Rusya’da şubelerimiz var. Aralık ayında Bursa ve Mersin olmak üzere iki şube daha açma planımız var.”

“Supet’in +’sı Çok..”                                                                                  

“Güvenli, Çözüm Odaklı ve Çözüm Ortağıyız”

“Neden Supet?” sorusunu yönelttiğimiz Başbilen cevapladı; “’Supet’in +’sı Çok..’ bizim sloganımız. Biz çalıştığımız hiçbir firmamıza tek seferlik bakmıyoruz, uzun iş birlikleri sağlıyoruz. Firmamız güvenli, çözüm odaklı ve çözüm ortağı. Herhangi bir aksaklık durumunda, kazada, herhangi bir sıkıntıda biz müşterimizin ve malımızın arkasındayız. Her zaman böyle ilerledik. Bu bize babamızdan kalmıştır. Babamızın; ‘Para kaybedin ama itibar kaybetmeyin.’ sözünün arkasındayız. Öncelikle itibar bizim için en önemli şey, o yüzden de ‘Supet’in +sı Çok’ diyoruz.”

“2022 Yılında Hizmet İhracatçıları Birliği’nin 19.culuk Ödülünü Aldık”

“Biz Ekibimizle Beraber Son Sürat Devam Ediyoruz”

Çalışmalarının karşılığını aldıklarını da belirten Başbilen; “Son olarak firma olarak 2022 yılında Hizmet İhracatçıları Birliği’nin 19.culuk ödülünü aldık. İlk 500’den 19. olduk. Geçtiğimiz Salı günü de bu ödülümüzü teslim aldık. Tüm ekip arkadaşlarımız teşekkür ediyorum. Bu bir ekip işi. Biz ekibimizle beraber son sürat devam ediyoruz.” dedi.

“2023 Yılında Transit Taşımalarda Yoğun Bir Yıl Geçirdik”

“Son Altı Ayda İhracatta Düşüş Yaşanıyor”

2023 yılında transit taşımalarda yoğun bir sene geçirdiklerini ifade eden Başbilen devam etti; “Ancak sektör bazında baktığımızda, son altı ayda ihracatta bir düşüş yaşandığını söyleyebiliriz. Özellikle Dolar ve Euro’nun düşmesi veya sabit kalması, ihracatçıyı olumsuz yönde etkiledi. Tabi ki bunun neticesinde lojistik sektörü de etkilendi. Ancak biz Avrupa’dan Rusya ve özellikle Türki Cumhuriyetlere taşıma yaptığımız için, çok fazla etkilenmedik. Yine de sektör için kötü bir yıl oldu diyebiliriz. Ancak ben özellikle 2024 yılının ikinci çeyreğinden itibaren düzelmenin başlayacağını öngörüyorum.tabi özellikle yine olumsuz bir durum yaşanmazsa.”

“Başlıca Sorunlarımız; Vize ve Geçiş Belgelerindeki Kotalar”

“Nakliyecinin Finansmana Erişiminde Sıkıntı Yaşanıyor”

Konuşmasının devamında sektörün başlıca sorunlarına da değinen Başbilen şunları söyledi; “Başlıca sorunlarımızdan bir tanesi; Avrupa’da yaşadığımız vize problemleri. Her 10 şoförümüzden 7 tanesine ret veriliyor. Bu da bizim için büyük bir sıkıntı yaratıyor. Milyon dolarlık yatırımlar yapıyoruz ancak şoför bulamıyoruz, vize alamıyoruz. Avrupa Birliği’nin bu vize problemini bir an önce çözmesi gerekiyor. Bir diğeri de; geçiş belgelerindeki kotalar. Örneğin şu anda Kazakistan geçiş belgelerinde bir sorun yaşıyoruz. Geçiş belgelerinde yaşanan sıkıntıları biz yıllardır dile getiriyoruz ancak belli bir noktaya kadar gelinebiliyor, sonrasında araya siyasi sebepler giriyor. Son olarak da, nakliyecinin finansmana erişiminde sıkıntı yaşanıyor. Özellikle kredi anlamında lojistik sektörünün daha fazla destek alması gerektiği inancındayım. Sonuçta biz önemli bir hizmet ihracatçısıyız.”

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Copyright © 2024 Kamyonum