MENÜ
İstanbul 24°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
kamyoon, nakliye, taşımacılık
Romanya Hakkında Bilgilendirme
Haberler
8 Temmuz 2024 Pazartesi 11:10

Romanya Hakkında Bilgilendirme

UND'den yapılan bilgilendirmeye istinaden; 10 Temmuz 2024 tarihinde Giurgiu - Ruse Köprüsü'nün Bulgaristan tarafında başlayacak olan onarım çalışmaları yaklaşık 730 gün sürecektir. Çalışmalar her gün, gün içinde 10 ila 12 saat boyunca gerçekleştirilecektir.

Onarım çalışmaları sırasında yol trafiği tek şeritten ve trafik ışığı uygulamasıyla gerçekleştirilecektir.

Romanya Sınır Polisi, Bulgaristan Cumhuriyeti sınırında uluslararası geçiş rejimine açık olan aşağıdaki geçiş noktalarını tavsiye etmektedir:

  • Feribotla: Calafat, Bechet, Zimnicea, Turnu Magurele, Calaraşi.
  • Karayolu ile: Vama Veche, Ostrov, Negru Voda, Lipnita ve Dobromir, izin verilen maksimum toplam ağırlığı 3,5 ton olan araçlar için çalışma saatleri 08:00 - 20:00 arasındadır.

Ayrıca; 

Karayolu Altyapı İdaresi Ulusal Şirketi (CNAIR), 242+600 km ile 250+000 km arasındaki yol kesiminde, 8 Temmuz - 9 Ağustos 2024 tarihleri ve her gün 06:00 - 20:00 saatleri arasında, DN 7 yolu üzerinde bulunan eğimli arazide temizleme çalışmalarının yürütülmesi için, sürüş kısıtlamalarının uygulanacağını bildirmiştir.

 

Tali Yollar:

 

İzin verilen azami toplam ağırlığı 7,5 tondan fazla olan araçlar için:

 

  • Bükreş - Veştem (Sibiu) arası ve dönüşlerde:

Bükreş → A3 → Ploieşti → DN1A → Braşov → DN 1 → Veştem - DN 7 kavşağı ile

 

  • Piteşti - Braşov arası ve dönüşlerde:

Piteşti → DN73 - A3 → Râşnov → Braşov

 

  • Bükreş - A1 Simeria (ülkenin batı, orta ve kuzey bölgelerinin yanı sıra) arası ve dönüşlerde:

1. Bucharest → A1 → Piteşti → DN7 → Râmnicu Vâlcea → DN67 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Simeria A1 yol düğümü

2. Bucharest → A1 → Piteşti → DN65 - DEx12 → Craiova → DN6 → Filiaşi → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Simeria A1 yol düğümü

3. Bucharest → A1 → Piteşti → DN65 - DEx12 → Craiova → DN6 → Dr. Tr. Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Lugoj A1 yol düğümü

4. Bucharest → DN6 → Alexandria → DN6 → Craiova → DN6 → Filiaşi → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Simeria A1 yol düğümü

5. Bucharest → DN6 → Alexandria → DN6 → Craiova → DN6 → Dr. Tr. Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Lugoj A1 yol düğümü

Râmnicu Vâlcea ile 242 + 600 km'deki çalışma noktası arasındaki ve Sibiu/Boita ile 250 + 000 km'deki çalışma noktası arasındaki karayolu trafiği DN7 üzerinde olacaktır.

 

İzin verilen azami toplam ağırlığı < 7,5 ton olan araçlar için, DN7'de trafiğe kapalı olan bölgenin çevresindeki ulusal yollar ve ilçe yolları alternatif güzergâh olarak kullanılabilir.

 

İzin verilen azami toplam ağırlığı 30 tona kadar olan araçların DN10, Buzau - Braşov'a erişimine izin verilmesi için çalışmalar başlatılmıştır.

 

Ayrıca, önerilen ve teklif edilen alternatiflerde, tüm sürüş kısıtlamaları süresince, karayolu trafiğinin akışını ve güvenliğini etkileyebilecek başka sürüş kısıtlamalarının bulunmaması ve bulunduğu durumlarda da mümkün olan en kısa sürede kaldırılması için önlemler alınmıştır (Vladeni bölgesinde DN1 km 194+400'de bulunan köprünün rehabilitasyonu için sürüş kısıtlamasında olduğu gibi, karayolu trafiği her iki yönde de tek şeritte trafik ışıkları ve trafik sinyalleri ile yürütülmektedir).

 

Şu anda yürütülmekte olan çalışmaların yaklaşık 2 hafta içinde tamamlanması ve DN7 üzerindeki kısıtlamaların kaldırılmasından sonra kaldığı yerden devam etmesi planlanmaktadır.

 

Trafik kullanıcılarından bu bölgedeki yol işaretlerini takip etmeleri ve ayrıca aşağıdaki bağlantılarda önerilen güzergâh seçeneklerini kullanmaları gerekmektedir:

 

  • Fagaraş →DN1 → şercaia → DN73A → Braşov ve dönüşlerde
  • Fagaraş → DN1 → şercaia → DN1S → Hoghiz → DN13 → Braşov ve dönüşlerde
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Copyright © 2024 Kamyonum