MENÜ
İstanbul 24°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
kamyoon, nakliye, taşımacılık
Mercedes’ten Büyük Proje Önemli Adım
Ticari Araçlar
2 Temmuz 2024 Salı 17:04

Mercedes’ten Büyük Proje Önemli Adım

Marka ekonomiye imza atacak bir girişime start verdi.

Bu proje sayesinde Türk tedarikçilerinden temin edilen yedek parçaların dünya üzerindeki Mercedes fabrikalarına ulaştırılması hedefleniyor.

Mercedes-Benz Türk A. Ş. ve Daimler Truck işbirliği ile şekillenen proje Türk tedarikçilerden temin edilen malların, Parça Toplama Merkezi’nden dünya üzerindeki Mercedes fabrikalarına çok daha hızlı ve kolay aktarımını kapsıyor.

Markaya yedek parça sağlayan Türk tedarikçiler, daha cazip şartlarla dünya üzerindeki Mercedes fabrikalarına parça temin etme olanağını yakalayacak. Mercedes-Benz Türk A. Ş.’nin lojistik performansı ile çok daha uygun şartlarda ve çok daha hızlı şekilde ürünlerinin yerine ulaşması; ülkemizde konu ile ilgili üretim yapan kobilere önemli bir ekonomik fırsatı beraberinde getiriyor.

İlk konteynerin Brezilya için yola çıkışının kutlandığı etkinlikte konuşma yapan Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, ilk planda 25 milyon Euro’luk bir ihracatın gerçekleştirileceği, sonrasında Amerika ve Japonya olmak üzere diğer ülkelere de ihracatın devam edeceğini ve bu bağlamda dünya üzerindeki diğer Mercedes fabrikalarına Türk ürünlerini ulaştırmanın amaçlandığını belirtti.

Dünyadaki Mercedes fabrikaları içinde 350 milyon Euro’luk paya sahip olan Türk tedarikçilerin payını daha da artırmak temel hedef.. 25 milyon Euro’luk mal taşıyan ilk konteynerı uğurlama etkinliğinde, amacın kısa sürede bunu 100, 150 milyon Euro’lara yükseltmek olduğunun altı çizildi.

Mercedes-Benz Türk A. Ş. ‘nin lojistik becerisinin küçük ve orta ölçekli tedarikçilere ihracat prosedürlerinde büyük kolaylık ve ayrıca bununla beraber ekonomik fayda getireceğine vurgu yapılan sunumda projenin zaman içinde daha yaygın ve etkili olacağı inancı dikkat çekti.

Bu önemli proje Türkiye’nin yedek parça konusunda Uzak Doğu’ya alternatif bir üretim üssü olması için de önemli bir hamle olacak gibi görünüyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Copyright © 2024 Kamyonum