MENÜ
İstanbul 15°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
filo kiralama, estepe,
Yunanistan ile Gerçekleştirilen KUKK Toplantısında İkili ve Transit Belge Sayıları Artırıldı
Gündem
27 Kasım 2021 Cumartesi 10:09

Yunanistan ile Gerçekleştirilen KUKK Toplantısında İkili ve Transit Belge Sayıları Artırıldı

Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü, Türkiye-Yunanistan KUKK Toplantısı’nı 25-26 Kasım 2021 tarihlerinde video-konferans yoluyla gerçekleştirildiğini açıkladı. Toplantıda ikili ve transit belgelerde artış sağlanması konusunda karar verildi.

Yunanistan ile uzun yıllardır yapılan görüşmelerde geçiş belgesi kotasında bir artış sağlanamıyordu. Bu konuda hem Bakanlıklar hem UND'nin birçok teması olmuştu. En son 12 Ekim 2021 tarihinde UND ile OFAE ( Yunanistan Uluslararası Taşımacılar Derneği) arasında gerçekleştirilen olumlu toplantının devamında 25-26 Kasım 2021 tarihinde Yunanistan KUKK toplantısı gerçekleşti.

UND'nin açıklamasına göre gerçekleştirilen toplantıda;

•Normal şartlarda bir bir sonraki yılın kotasından mahsup edilen ilave belgelerin, Yunanistan tarafından sene içinde ilave alınan 11.000 ilave ikili belgenin bir sonraki seneden mahsup edilmemeyerek 2022 kotasından düşülmemesini yönünde mutabakata varılmıştır.

• Tamamı ücretli olan 35.000 adet transit geçiş belgesi kotası 40.000 adede çıkarılmış olup söz konusu belgelerinin 20.000 adedinin ücretsiz, 20.000 adedinin ise ücretli olmasına karar verilmiştir.

• 10.000 adet ücretsiz, 10.000 adet ücretli olan ikili geçiş belgesi kotasının ise 13.000 adet ücretsiz, 13.000 adet ücretli olarak toplamda 26.000 adede çıkarılmasına karar verilmiştir.

•Gerçekleştirilen toplantıda, UND ile OFAE arasında devam eden ikili görüşmelerin senede iki defa gerçekleştirilmesi hususunda mutabakata varılmıştır.

Bu doğrultuda, ilk kez ücretsiz transit geçiş belgesi temin edilmiş olup, alınan ücretsiz geçiş belgeleri ile sadece geçiş belgeleri konusunda sektörümüze yıllık 2.3 Milyon Euro tasarruf sağlanmıştır.

Yunanistan ile gerçekleştirilen KUKK toplantısına UND'yi temsilen İcra Kurulu Başkanı Alper Özel, Genel Koordinatör Nejla Albayrak, İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Çirkin, Uzman Yardımcısı Muhammet Külal Holoğlu, Yunanistan Çalışma Grubu Başkanı Çetin Çimagil ve Yunanistan Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı Tayfun Gülcüler katılım sağladı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum