MENÜ
İstanbul 17°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
UND, Gerçekleştirdiği Ziyarette Türkiye ile İran Arasındaki Karayolu Taşımacılık Sorunlarını Görüştü
Gündem
2 Haziran 2022 Perşembe 17:08

UND, Gerçekleştirdiği Ziyarette Türkiye ile İran Arasındaki Karayolu Taşımacılık Sorunlarını Görüştü

UND, 28-30 Mayıs tarihleri arasında İran ulaştırma yetkilileri ile bir araya geldi. Yapılan görüşmede ,Türk taşımacılarının ikili taşımalarda yaşadığı sorunlar, bölgesel gelişmeler ve ulaştırma koridorları, Türkmenistan taşımaları ve Hazar Denizi'nden Ro-Ro/Ro-Pax taşımalarının değerlendirildiği belirtildi. Ayrıca UND, KEİ 30. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde "İran & KEI 30. Yıldönümü Çerçevesinde Gelecek için İşbirliği” Konferansına da katılım sağladı.

UND, İran Derneği ITCA tarafından yapılan davete istinaden 28-30 Mayıs tarihleri arasında, İran ulaştırma yetkilileri ile bir araya geldi.

Yapılan görüşmelerde, Türk taşımacılarının ikili taşımalarda yaşadığı sorunlar, bölgesel gelişmeler ve ulaştırma koridorları, Türkmenistan taşımaları ve Hazar Denizinden Ro-Ro/Ro-Pax taşımalarının değerlendirildiği açıklandı.

Bu çerçevede, İran Ulaştırma Bakanlığı Ulaştırma Genel Müdürü Javad Hedayati, gümrük ve liman başkanlığı yetkilileri ile bir araya gelinerek Türk taşımacılarının sorun ve taleplerinin iletildiği aktarıldı.

Toplantıya, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Şener, Yönetim Kurulu Üyesi Çoşkun Aytaş, İcra Kurulu Başkanı Alper Özel, Iğdır/Doğubayazıt Bölge Çalışma Grubu Başkanı Sinan Rehber ve Gürbulak Bölge Temsilcisi Bayram Atalay' katılım sağladığı belirtildi.

UND, İRAN ULAŞTIRMA BAKAN YARDIMCISI SHAHRİAR AFANDİZADEH İLE BİR ARAYA GELDİ

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatının (KEİ) 30. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde İran Dışişleri Bakanlığının ve KEI Sekretaryasının daveti üzerine UND heyeti “İran & KEI 30. Yıldönümü Çerçevesinde Gelecek için İşbirliği” Konferansına da katılım sağladı. Konferansta UND Başkan Yardımcısı Fatih Şener'in, BSEC-URTA adına KEİ Bölgesi taşımacılık, bölge taşımaları ve İran’ın önemi hakkında bir konuşma yaptığı aktarıldı.

Konferans sonunda UND Heyetinin İran Ulaştırma Bakan Yardımcısı Shahriar Afandizadeh ile bir araya geldiği ve yapılan görüşmeler hakkında kendilerini bilgilendirdiği belirtildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum