MENÜ
İstanbul 10°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
filo kiralama, estepe,
UND, Bireg Sistemine ve Avusturya KDV İade İptaline Karşı Dava Açıyor!
Gündem
12 Kasım 2021 Cuma 16:05

UND, Bireg Sistemine ve Avusturya KDV İade İptaline Karşı Dava Açıyor!

UND, Uluslararası karayolu taşımacılık sektörünün gündeminin değerlendirildiği Yönetim Kurulu Toplantısında Avusturya KDV iadesinin iptaline ve Macaristan Bireg sistemine karşı açılacak davalar için DLA Piper ve Durukan Hukuk Bürosu ile işbirliği anlaşması imzalandığını açıkladı.

UND'nin açıklamasına göre; Uluslararası karayolu taşımacılık sektörünün gündeminin değerlendirildiği toplantıda Avusturya KDV iadesinin iptaline ve Macaristan Bireg sistemine karşı açılacak davalar için DLA Piper ve Durukan Hukuk Bürosu ile işbirliği anlaşması imzalandı.

Toplantıya hukuk bürolarına temsilen, Av. Nedim Durukan, Av. Mahmut Barlas, Av.Kerem Karabucak ve Av. Dr. Dimitar Hristov katıldı.

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, Avusturya KDV iadesi ve Macaristan Bireg sisteminin Türk lojistik sektöründe yarattığı haksız rekabet ve maliyet artışlarına dikkat çekti. Her iki konuda da dava açacaklarını söyleyen Nuhoğlu, bunun için DLA Piper ve Durukan Hukuk Bürosu ile işbirliğine gittiklerini söyledi. Nuhoğlu, Macaristan Brieg Sistemi’nin, Türkiye’den giden yükleri taşıyan tüm araçlar için uygulanırken diğer AB ülke yüklerini taşıyan AB plakalı araçlara uygulanmamasının büyük bir haksız rekabete neden olduğunun altını çizdi. Nuhoğlu Avusturya akaryakıt KDV ödemelerinin de iptalini sağlayacaklarını, yüzde 20 ek ödemelerin sektörün maliyetlerini yükselttiğini belirtti.

UND’nin iş birliğine imza attığı DLA Piper ve Durukan Hukuk Bürosu tarafından bu yıl sonuna kadar KDV ve Brieg Sistemi uygulamalarına karşı dava açılacak

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum