MENÜ
İstanbul 12°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
UND, BiReg Sisteminin İptali İçin Hukuki Mücadeleye Başlıyor
Haberler
4 Ağustos 2021 Çarşamba 09:49

UND, BiReg Sisteminin İptali İçin Hukuki Mücadeleye Başlıyor

UND, BiReg sisteminin iptal edilmesi ve bugüne kadar firmalara uygulanmış olan cezaların iade edilmesi amacıyla hukuki mücadele planladığını açıkladı.

"Bilindiği üzere, 2021 yılı Şubat ayı itibariyle Macaristan’da online izin ön kayıt sistemi (BiReg) uygulamaya alınmıştır. Derneğimiz tarafından bu uygulamanın kaldırılması için Macar makamları ve AB Komisyonu nezdinde birçok kez itiraz edilmiştir. BiReg sistemi yürürlüğe girdiği günden itibaren sürekli güncelleme çalışmaları devam etmekte olmasına rağmen sistemi kullanan firmalara önemli miktarda cezalar uygulanmış ve uygulanmaya devam etmektedir.

Ayrıca, AB topraklarından Macaristan’a veya Macaristan üzeri yapılan taşımaların bildirim zorunluluğu muaf tutulurken, ülkemizin Gümrük Birliği üyesi olmasına rağmen BiReg sisteminden muaf olmaması Gümrük Birliğine açıkça aykırılık teşkil etmektedir.

Bu itibarla, BiReg sisteminin iptal edilmesi ve bugüne kadar firmalara uygulanmış olan cezaların iade edilmesi amacıyla hukuki mücadele planlanmaktadır. Üyelerimizin aşağıdaki link aracılığıyla BiReg sistemi nedeniyle uygulanan ceza makbuzlarını iletmesini rica ederiz."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum