MENÜ
İstanbul 14°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, Kapıkule Sınır Kapısı Yetkililerini Ziyaret Etti
Haberler
7 Nisan 2021 Çarşamba 14:41

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, Kapıkule Sınır Kapısı Yetkililerini Ziyaret Etti

Kapıkule ve Hamzabeyli’de günlük Tır çıkışları 2 bin adetlere çıkarak rekor geçiş rakamlarına ulaştı. UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, bu başarıda büyük gayretleri olan Kapıkule Sınır Kapısı yetkililerini ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal ve Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık’la görüşülerek kapılarda yapılan iyileştirmeler değerlendirildi.

UND Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarındaki geçişlerin günlük 2 bin adede çıkmasındaki katkılarından dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu. UND Başkanı Çetin Nuhoğlu başkanlığındaki UND heyeti, 3 Nisan’da Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal ile Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık, Kapıkule Gümrük Müdürü Halil Güzeller ve Hamzabeyli Gümrük Müdürü Hayati Demir ile bir araya geldi. UND heyetinde, Genel Sekreter Nagihan Soylu, İcra Kurulu Başkanı Alper Özel, İcra Kurulu Üyesi Kadir Çirkin ve UND Kapıkule Bölge Temsilcisi Deniz Çınar yer aldı. 

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, yapılan çalışmaların neticesinde Kapıkule’de geçişlerin 1.300 adede, Hamzabeyli’de ise tarihinde ilk kez 650 adetlere çıkması ile Tır kuyruklarının ortadan kalktığını belirterek Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık’a teşekkürlerini iletti.

KINIK’TAN BULGAR MESLEKTAŞLARINA TEŞEKKÜR

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık , geçiş sayılarının bu kadar artmasında Bulgaristan tarafının da çalışmasının önemli olduğunu, gümrük sahalarımızın 24 saat takip edildiğini ve tıkanıklık nerede olursa anında müdahale edildiğini söyledi. Ayrıca, “Bulgar meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Onlarla iyi iletişim ve işbirliği ile bu başarıyı yakaladık" diyen Kınık, UND’nin sürece sağladığı büyük katkıya da dikkat çekerek teşekkürlerini iletti.

UND TAKOGRAF SORUNA KARŞI ÇÖZÜMÜNÜ İLETTİ

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, Kapıkule gümrük sahasında Petrol dolum alanı ile Çıkış Muhafaza arasındaki bekleyen Tır’ların, sürücülerin takograf sorunu ile karşılaşmaması için nasıl sıralanması gerektiğiyle ilgili önerisini de paylaştı. Başkan Nuhoğlu, “Tır’lar özel olarak ayrılmış 7’li sıraya girerek, kendi sıralarının gelmesini bekleyebilirler. Topçular feribot sıralamasına benzer şekilde, Tır’lar alınmaya başlar ve boşalan sıraya yeni Tır’lar eklenir. Sıraya giren bir Tır’a 3 saat sonra sıra geleceğinden bu sayede sürücüler hem takograf sorununu çözmüş olurlar, hem de temel ihtiyaçlarını giderirler” dedi. Kınık da teklifin uygulanabilir olduğunu ve çalışma başlatacaklarını söyledi.

UND heyeti ziyaret kapsamında Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal ile yaptığı görüşmede ise , UND’nin bugüne kadar Kapıkule sınır kapısında yaşanan sorunların çözümüne ilişkin yaptığı tüm çalışmaların ve süreçlerin yer aldığı dosyayı taktim etti. Uysal “ Sınır geçişlerinin daha iyi olması için ne katkı verilmesi gerekiyorsa vermeye hazırız” dedi

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum