MENÜ
İstanbul 14°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
UBAK İzin Belgesi Değerlendirme Sonuçları Açıklandı
Haberler
26 Kasım 2020 Perşembe 09:34

UBAK İzin Belgesi Değerlendirme Sonuçları Açıklandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, UBAK İzin Belgesi Değerlendirme Listesini açıkladı. 2021 yılı için UBAK İzin Belgesi Değerlendirme Listesinde belge almaya hak kazanmış olan firmaların,BAK İzin Belgesi takas işlemleri için en geç 30/11/2020 tarihi mesai saati bitimine kadar Bakanlığa müracat etmeleri gerekmekte.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının açıklamamsına göre:

"2021 yılı için UBAK İzin Belgesi Değerlendirme Listesinde belge almaya hak kazanmış olan firmaların, UBAK İzin Belgesi Dağıtım Esasları Yönergesi'nin 10 uncu maddesinin on altıncı fıkrası gereğince; yapacakları UBAK İzin Belgesi takas işlemleri için en geç 30/11/2020 tarihi mesai saati bitimine kadar Bakanlığa tercihen elektronik posta yoluyla (ubaksubesi.kdgm@udhb.gov.tr) veya yazılı olarak müracaat etmeleri gerekmekte olup, bu tarihten sonra yapılacak müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

Buna göre, takas yapacak olan firmaların karşılıklı olarak dilekçelerini imza sirkülerleri ile birlikte Bakanlığımıza göndermeleri gerekmekte olup, UBAK İzin Belgesi takas işleminde bulunacak firmaların takas işlemi için UBAK İzin Belgesi Dağıtım Esasları Yönergesinin 10 uncu maddesinin dokuzuncu fıkrasına uygunluk şartı aranacaktır.

Ayrıca, 2021 yılı UBAK İzin Belgesi dağıtımlarında Macaristan ikili taşımaları için firmalara tahsis edilmiş olan 6228-6448 seri aralığındaki belgeler, takas işlemlerinde kullanılamayacak olup, ayrıca Macaristan ikili taşımaları için UBAK belgesi tahsis edilmiş firmalara yıl içerisinde Macaristan ikili geçiş belgesi de tahsis edilmeyecektir.

2021 yılı UBAK İzin Belgesi ücretleri, belge ücretinin 2020 yılı içerisinde yatırılması durumunda 2020 yılı UBAK İzin Belgesi ücretleriyle aynı uygulanacak olup, belge ücretinin 2021 yılı içerisinde yatırılması durumunda ise ilgili yıl için belirlenen Yeniden Değerleme Oranı uygulanarak belirlenecektir."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum