MENÜ
İstanbul 12°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
filo kiralama, estepe,
Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a İhracat ve Lojistik Çalışmaları Devam Ediyor
Lojistik
15 Kasım 2021 Pazartesi 11:31

Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a İhracat ve Lojistik Çalışmaları Devam Ediyor

Uluslararası dış ticaret ve taşımacılık çalışmaları içerisinde olduğumuz ülkelerden biri de yavru vatan olarak adlandırılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti. Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a yıllık bazda yapılan ihracat oraları son dönem itibarı ile geçmiş yıllara nazaran önemli ölçüde artış gösterdi.

İthalatın çok az seviyede olduğu ancak karşılığında yoğun ihracat çalışmalarının yapılıyor olması Türk üretici, imalatçı, dış ticaret firmaları ve lojistik şirketlerimizce yerinde değerlendirilerek bölge hattı ile ilgili önemli yatırımların da yapılmasına vesile oldu.

Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a devam etmekte olan ihracat ve transit içerikli ürün taşımacılığı diğer ülkelerle olduğu gibi tır ve konteynerler vasıtası ile gerçekleştirilmektedir. Ülkemizin tüm şehirlerinden Kuzey Kıbrıs’ın başta başkent Lefkoşa olmak üzere Girne ve Gazi Magosa şehirleri gibi illerin tamamına adrese teslim komple tır ve parsiyel nakliye hizmetleri Kıbrıs nakliye çalışmaları yapan Türk ve Kuzey Kıbrıs lojistik şirketleri tarafından gerçekleştirilmektedir.

Ülkemizin hemen hemen tüm illerinden tırlarla sevk edilmekte olan ticari eşya kapsamında bulunan ürün gruplarının gümrükleme işlemleri yüklemenin yapıldığı şehirlerde yapıldığı gibi karayolu son çıkış bölgesi olan Mersin ilimize bağlı gümrük noktalarından da yapılmaktadır. Tırların Kuzey Kıbrıs’a nakledilmesi işlemleri Mersin ili limanlarından kalkış yapan roro gemileri aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Varış limanı olarak Kuzey Kıbrıs Gazi Magosa limanının kullanıldığı roro hattında hava muhalefeti olmaksızın yapılan seferler ortalama 1 gün gibi kısa süreye tekabül ediyor.

İki ülke arasında ilerlemekte olan ticarete bağlı ihracat çalışmalarında tırlar kadar olmasa konteyner ile taşıma çalışmaları da gözle görünür oranda artış göstermiştir. Ülkemiz genelinde lojistik ve gümrükleme faaliyetleri içerisinde bulunan Kıbrıs nakliye firmaları komple tır nakliyesi ile birlikte İstanbul ilimizde bulunan parsiyel depolarından çıkışlar yapmak sureti ile Kıbrıs parsiyel taşımacılık hizmetleri de sunmaktadırlar.

Standart içeriğe sahip kuru yük ve konteyner taşımacılığının yanı sıra soğuk zincir ürün nakliyesi ve gabari dışı ağır nakliyat gibi yük gruplarının taşıma işlemlerinin de normal düzeyde yapılmakta olduğu Türkiye Kuzey Kıbrıs lojistik hattında seferler yapan taşıma araçları uluslararası yük taşıma yetki belgesine sahip bulunan lojistik şirketlerine bağlı çalışan araçlardan meydana gelmektedir.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: Mersin nakliye

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum