MENÜ
İstanbul 11°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
Türkiye-Makedonya Arası Komple Tır ve Grupaj Servis Çalışmaları
Lojistik
21 Ocak 2021 Perşembe 17:16

Türkiye-Makedonya Arası Komple Tır ve Grupaj Servis Çalışmaları

Balkan ülkelerinin birçoğunda olduğu gibi ülkemizin Makedonya ile olan hem ticareti hem kadim dostluğu dolayısı ile ikili ilişkiler anlamında önemli gelişmelerin gözlemlendiği günümüzde ihracat verilerimizin de önemli ölçüde arttığı görülüyor.

Genel itibarı ile yapılan sevkiyatlar komple tır yüklemesi şeklinde olsa da Makedonya’ya parsiyel grupaj servis çalışmaları da azımsanamayacak boyutlara ulaşmış durumda. Özellikle başkent Üsküp varışlı parsiyel yük grupları İstanbul ilimizde bulunan  depolarda toplanmak suretiyle tırlar vasıtasıyla sevk edildiği gibi minivan araçlarla parça yük taşımacılığı da sağlanmakta. Ülkemizde faaliyet gösteren taşıma şirketleri ile Makedonya nakliye firmaları arasında yapılan işbirliği ile tüm komple tır ve parsiyel nakliye taleplerine yetebilecek organizasyonlar gerçekleştiriliyor.

Türkiye-Makedonya arası taşımacılık hizmetleri sunan firmalar yerli araçların yanına Makedon plakalı tırlar ile sefer yaptıkları için ihracatçı firmalardan gelen talepleri karşılayabilecek yeterlilikte taşıma organizasyonları sağlamaktalar. Balkan ülkelerinin tamamına çalışma yapıyor olması ile tanınan Arınak Lojistik’de bu firmalar arasında yer alıp taşıma yetki belgesi, cmr sigortası ve tır karnesi güvencesinde güvenli ve sorunsuz hizmetler sunuyor.

Ülkemizde üretilmekte olan binlerce ürün çeşidinin ihracatının yapıldığı Makedonya mesafe olarak ülkemize yakın olması münasebetiyle yapılan sevkiyatlar 2-3 gün gibi kısa bir süre içerisinde varış noktasına ulaşıyor. Makedonya nakliye hattında ağırlıklı olarak kuru yük taşımacılığı yapıldığından taşıma araçları da genellikle bu tür yükleri taşımaya uygun standart tenteli dorse diye tabir edilen tırlar ile gerçekleşiyor. Tabi kuru yük taşımacılığının yanında yaş sebze meyve, donmuş ürünler ve kimyevi maddeler gibi derece ayarlı taşınması gereken ürünlerin gönderimi de söz konusu olduğundan bu tür yük gruplarını taşımaya elverişli frigo dorse tırlar da önemli ölçüde talep görüyor.

Makedonya’ya gabari dışı ağır nakliyat yük gruplarını taşımak üzere lowbed tırları da tedarik zincirinde bulunduran Arınak Lojistik ağır nakliyat yüklerinin taşınması sırasında gerekli tüm izin belgelerinin tedarik edilmesi konusunda da gereken destek hizmetini sunuyor.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber Kaynağı: İstanbul lojistik firmaları

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum