MENÜ
İstanbul 13°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
Türkiye, Kosova Arası İhracat ve İthalat Lojistik Faaliyetlerinde Arınak
Lojistik
20 Ekim 2021 Çarşamba 10:28

Türkiye, Kosova Arası İhracat ve İthalat Lojistik Faaliyetlerinde Arınak

İçinde bulunmakta olduğumuz dönem itibarı ile ülkemiz özellikle dışa açılım kapsamında dış ticaret çalışmalarına özel ağırlık vermekte. Dünya genelini kapsayan bir ticari ağın parçası haline gelen ülkemiz Avrupa, Asya, Afrika ve Uzakdoğu ülkeleri ile yapmakta olduğu ticari çalışmalar zincirine son dönemlerde Balkan ülkelerini de dahil ederek özellikle ihracat anlamında büyük başarılara imza attı.

Balkan ülkelerinin birçoğunda olduğu gibi Kosova’ya da düzenli hale gelmiş bir ihracat ağı kuran dış ticaret firmaları Kosova nakliye firmaları ile ortak hareket eden lojistik şirketlerimizin de destekleri ile yıllık bazda oldukça yüksek seviyelere tekabül eden yüzde oranlarına ulaşmış bulunmakta. Türkiye genelinde sanayi, üretim ve dış ticaret sektörleri içerisinde faaliyet göstermekte olan firmalar Kosovalı ithalatçılar ile yaptıkları görüşmeler ve müzakereler çerçevesinde yoğun ihracat çalışmaları yapmakta.

Dünya genelinde İhracat ve ithalat çalışmaları yaptığımız tüm ülkelerle ilgili olduğu gibi Türkiye-Kosova hattında da ağırlıklı lojistik yöntemi karayolu üzerinden gerçekleştirilmekte. Kosova karayolu lojistik çalışmalarında kullanılan taşıma araçları bin 360 dorseleri bulunan tırlardan müteşekkildir. Kosova’ya yapılan sevkiyatlar genellikle komple tır bazında ilerleme kaydetmekte. 23 tona kadar ağırlığı bulunan taşınabilir ve ticari işlemli her türlü yük grubunun komple tır bazında sevk edilmesinde genellikle Kapıkule Sınır Kapısı geçişleri kullanılmakta.

Kosova hattında komple tır nakliyesinden sonra yoğun talep gören bir diğer taşıma şekli ise parsiyel ve kargo kapsamlı yük gruplarının sevk işlemleridir. Bu işlemler Kosova nakliye çalışmaları kapsamında İstanbul ilimizde bulunan parsiyel depolarından çıkışlar yapılmak sureti ile gerçekleşmekte. Yurdumuzun tüm şehirlerinden iç nakliye yapılarak İstanbul’da bulunan depolara sevk edilen parsiyel yükler depolarda taşıma araçlarına aktarılmalarının ardından ihracat işlemleri yapılmak üzere yine İstanbul ilimize bağlı gümrük noktalarına geçmektedir.

Türkiye-Kosova arası lojistik çalışmalarında varış, transit süreleri ülkenin sınırlarımıza yakın ülke pozisyonunda bulunmasından oldukça kısa süreye tekabül etmektedir. Ülkemizin tüm bölgelerinden yapılan Kosova yüklemelerinde varış noktasına teslim süreleri ortalama 4-5 günlük bir süreye tekabül etmekte. Bu durum sınır kapıları geçişlerinde oluşabilecek geçiş sırası durumlarına göre değişkenlik gösterebilmekte.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: İstanbul nakliye firmaları

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum