MENÜ
İstanbul 17°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
Türkiye-Irak Lojistik Hattında Arınak Lojistik
Lojistik
27 Ekim 2021 Çarşamba 13:34

Türkiye-Irak Lojistik Hattında Arınak Lojistik

Karayolu ile uluslararası ihracat, ithalat ve üçüncü ülke yük taşımacılığı kapsamında en yoğun trafiğin yaşanmakta olduğu ülkelerden biri olan güney sınır komşumuz Irak ile ticari ilişkilerimiz oldukça eski dönemlere uzanmaktadır.

Ülkenin coğrafi, ekonomik ve genel politik yapısı itibarı ile yok denecek kadar az olan ithalatına karşılık bir hayli yoğun seyreden ihracat çalışmalarında tek bir sınır kapısının kullanılıyor olması yılın büyük bir bölümünde araçların uzun geçiş sıraları oluşturdukları görülmektedir.

Türkiye ile Irak arasında kullanılan alternatifsiz tek sevkiyat yönteminin de karayolu ile nakliye olması Habur sınır kapısı yoğunluğunun sürekli olarak devam etmesine sebebiyet vermektedir. Türkiye’den ihracat ve transit kapsamlı yük taşımakta olan Irak nakliye firmaları kapı yoğunluğunu göz önünde bulundurarak fiyatlandırma yaptıkları gibi transit varış süreleri konusunda da bu durumu göz önünde bulundurarak bilgi akışı sağlamaktadırlar.

Irak’a ülkemizden ihracatı yapılan ürün kalemlerini yüzlerle ifade edebiliyoruz. Gıda maddelerinden temizlik ürünlerine, inşaat malzemelerinden makine sanayii ürünlerine, sağlık ve medikal malzemelerden tekstil ürünlerine varıncaya kadar yüzlerce çeşit taşınabilir ticari ürünün sevk işlemleri genellikle komple tır taşımacılığı şeklinde ilerlemekte olsa da Irak parsiyel nakliye talepleri de önemli oranlara tekabül ediyor. Ülkemiz genelinde Irak lojistik çalışmaları yapan neredeyse tüm taşımacılık şirketlerinin komple tır taşımacılığının yanında parsiyel nakliye hizmetleri de bulunmaktadır.

Irak’a parsiyel ve kargo taşımacılığı çalışmaları ihracat ve ithalat yaptığımız diğer ülkelerle olan çalışmalarda olduğu gibi İstanbul ilimiz de bulunan toplanma merkezlerinden hareketle sağlanmaktadır. Irak nakliye kapsamında değerlendirmeye alınarak İstanbul depolarından çıkışları yapılan parsiyel yükler diğer illerimizden iç nakliye yapılmak kaydı ile getirilmektedir. Yine İstanbul ilimizde bulunan Erenköy ve Muratbey gibi gümrük merkezlerinden ihracat ve transit gümrükleme işlemleri yapılan parsiyel ve kargo yükleri Irak’ın başta Kuzey illeri olmak üzere merkezi yönetime bağlı güney illerine kadar teslimatı yapılacak şekilde sevk edilmektedir.

Avrupa ülkelerinden Irak’a sevk edilmekte olan üçüncü ülke kapsamlı yük gruplarının nakliyesi de yine Türk nakliye şirketlerine bağlı çalışan taşıma araçları tarafından sağlanmaktadır. Bu tür yük grupları Türkiye üzerinden transit geçişli olarak hareket ederken gönderici ve alıcı firmalardan tarafından kabul edilmiş şekli ile aktarmalı veya direkt servis şeklinde teslim noktalarına ulaşımları sağlanmaktadır.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: İstanbul lojistik firmaları

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum