MENÜ
İstanbul 10°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
filo kiralama, estepe,
Türkiye Almanya Arası Kara ve Denizyolu Lojistik Çalışmaları
Lojistik
25 Ekim 2021 Pazartesi 11:39

Türkiye Almanya Arası Kara ve Denizyolu Lojistik Çalışmaları

Avrupa ülkeleri arasında birliğin lokomotifi durumunda bulunan ve ekonomik açıdan en yüksek kapasiteye sahip bulunan ağır sanayi ve otomotiv sektörünün en gelişmiş ülkeleri arasında ilk sırada yer alan Almanya ile ülkemiz arasında geçmişten günümüze kadar uzanan kesintisiz ticari çalışmalar kapsamında ihracat ve ithalat grubu yük taşımacılık faaliyetleri devam ediyor.

 

İki ülke arasında yapılmış ve yapılmakta olan ticari anlaşmalar çerçevesinde yürütülen lojistik faaliyetleri kara ve denizyolu üzerinden yoğun şekilde devam etmektedir.

Karayolu nakliye çalışmalarında kullanılan genel taşıma araçları uzun dorse tırlardan oluşmakta olup parsiyel ve grupaj yük kapsamında bulunan ürünlerin sevk işlemleri ekspres ve panelvan tipi araçlarla sağlanmakta. Türk ve Almanya nakliye firmaları tarafından koordineli olarak yürütülmekte olan lojistik çalışmalarında yine Türk ve Alman plakalı nakliye araçları kullanılmakta. Türkiye ile Almanya arasında yapılan ticaretin büyük bölümünü ihracat ürünleri oluşturmakta olup Almanya’dan Türkiye’ye ithalat nakliyeciliği de önemli seviyelerde bulunmakta.

Almanya’dan Iran, İran, Suriye, Gürcistan ve Azerbaycan gibi ülkelere gönderimi yapılan yük gruplarının taşımacılık işlemleri de yine genellikle Türk lojistik firmalarına bağlı taşıma araçları ile gerçekleştirilmektedir. Bu tür taşımalara üçüncü ülke grupu yük taşımacılığı adı verilmektedir. Bu yük grupları yine Türkiye üzerinden sevk edilmekte olup aktarmalı ve direkt servis olmak üzere iki ayrı taşıma şekli ile sevk edilirler.

İki ülke arasında cereyan eden ticari çalışmalar kapsamında yürütülen karayolu nakliyesinde ağırlıklı talep komple tır bazındadır. Genel itibarı ile standart kuru yük grubu olarak adlandırılan ürünlerin nakliyesi talep görmekte iken bu tür yükler standart tenteli dorseli tırlar ile gerçekleşmektedir. Almanya nakliye kapsamında aynı zamanda başta yaş sebze ve meyve türleri olmak üzere ilaç sanayi ürünleri ve kimyevi yük gruplarının da taşımacılığı yapılmaktadır. Bu tür ürünlerin nakliyesi ise ısı ayarlı frigo dorse tırlar ile gerçekleşmektedir.

Türkiye’de Almanya nakliyat çalışmaları yapmakta olan birçok firma gibi Mersin Nakliyat düzenli olarak Almanya lojistik destek hizmetleri sunmaktadır. Komple tır taşımacılığı ile birlikte parsiyel nakliye hizmetleri de sunan firma aynı zamanda Türkiye ve Almanya gümrükleme işlemleri hizmetleri de veriyor.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: Mersin nakliyeciler sitesi

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum