MENÜ
İstanbul 14°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
Türk Devletleri Teşkilatı, TDT Ulusal Taşımacılık Dernekleri Birliği Kuruluyor
Gündem
8 Mart 2024 Cuma 09:58

Türk Devletleri Teşkilatı, TDT Ulusal Taşımacılık Dernekleri Birliği Kuruluyor

Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkelerin Dernekleri arasında birlik, istişare mekanizması kurulması yönünde önemli bir adım atıldı. 06.03.2024 tarihinde gerçekleşen toplantıya Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Büyükelçi Sayın Kuban Omuraliev başkanlık etti.

Toplantıya Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan Dernekleri ve IRU temsilcileri fiziki ve çevrimiçi olarak katılım sağladı.Özellikle Orta Koridor, Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkelerde karşılaşılaşılan taşımacılık, gümrük ve sınır kapıları beklemeleri sorunları istişare edildi.

Toplantı sonucunda, Türk Devletleri Teşkilatı bünyesi altında, Uluslararası Karayolu Taşımacıları Özel Sektör İstişare mekanizması kurulmasına karar verildi.

UND’nin yıllara dayanan bölge tecrübesi, kurumsal yapılanması çerçevesinde, bu mekanizmanın ilk başkanı, üye derneklerin talebiyle, Türk Devletleri Teşkilatı Sekretaryasının görüşüyle birlikte UND oldu.

UND istişare mekanizmanın kurallarını ve çalışma yöntemini oluşturulmasına belirleyecek ve istişare mekanizması kurulumunu sağlayacak.

Birliğin ilk projesi ise Orta Koridor üzerindeki sorunları tespit etmek üzere, üye ülkelerden oluşan Çin sınırından Türkiye’ye ulaşacak bir TIR kervanı yapılması olacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum