MENÜ
İstanbul 17°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
Şah Lojistik Uluslararası Denizyolu  Taşımacılığında Çalışmalarına Devam Ediyor
Lojistik
22 Ocak 2021 Cuma 11:05

Şah Lojistik Uluslararası Denizyolu Taşımacılığında Çalışmalarına Devam Ediyor

Tüm dünya genelinde son dönemlerde ortaya çıkan ve topyekün mücadele ile önüne geçilmeye ve önlem alınmaya çalışılan salgın hastalık tüm sektörlerde olduğu gibi denizyolu taşımacılığında da birtakım işlevsel sıkıntılara yol açtı. Tüm dünya ülkelerinin özellikle sınır giriş çıkışlarında aldıkları yoğun önlemler taşımacılıkta birtakım aksaklıkları beraberinde getirdi.

 

Ülkemizin dış ticaret alanındaki çalışmalarının bel kemiği durumunda bulunan taşımacılık sektörü kara, hava, deniz ve demiryolu gibi tüm kolları gerektiği şekilde kullanılıyor. Karayolu ile yapılan taşımacılığın bir hayli üzerinde potansiyeli bulunan denizyolu taşımacılığı deniz aşırı ülkelerin tamamı ile yapılmakta, sevkiyatlar roro veya konteyner taşımacılığı gibi iki farklı isimle sınıflandırılmakta.

Ülkemizin Arap yarımadası ülkeleri, İtalya ve Fransa gibi birçok ülke ile roro taşımacılığı çalışmaları olduğu gibi konteyner nakliyesi ile gemi taşımacılığı da önemli ölçüde yer buluyor. Türkiye’nin Akdeniz, Ege Denizi, Marmara Denizi ve Karadeniz’de bulunan tüm limanlarından Avrupa, Asya, Afrika, Avustralya ve Amerika kıtalarının tamamına ihracat ve ithalat giriş çıkışlı gemi taşıma çalışmaları yapılmakta.

Ülkemize bağlı limanlardan gerek Türk bayraklı gerekse gemi kaydı bulunan tüm ülkelere ait bayraklara sahip bulunan gemiler ile yapılmakta olan konteyner taşıma servisleri tonluk ve gros tonluk gemiler vasıtası ile yapılıyor. Denizyolu taşımacılığı fiyatları çok sayıda gemi sahibi kuruluşun ve acentenin bulunuyor olması sebebiyle büyük bir rekabet ortamı bulmuş olması, ihracatçı ve dış ticaret firmaları bu rekabetten olumlu çıkarımlarda bulunmalarına vesile olmuştur.

Dünya genelinde geçerli markalar ile ülkemiz özelinde marka haline gelmiş çok sayıda gemi acentesi konteyner ve roro çıkışlarını aralıksız olarak devam ettiriyor. Özellikle Mersin Limanı gibi önemli limanlarımız aracılığı ile ihracat ve ithalat gemi acenteliği yapan firmalar arasında bulunan Şah Lojistik kara ve demiryolu nakliyesi alanlarında göstermiş olduğu performansı aynı ile denizyolu taşımacılığında da ortaya koyuyor. Denizyolu nakliyesinde marka olmuş çok sayıda gemi acentesi ile yaptığı iş birliği çerçevesinde roro ve konteyner nakliye hizmetleri sunan firma ülkemiz genelinde faaliyet gösteren birçok ihracatçı firmanın tedarikçiliği görevini de yapıyor.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: Nakliye firmaları

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum