MENÜ
İstanbul 12°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
ŞOFÖR İHTİYACINI KADINLAR MI KARŞILAYACAK?
Haberler
25 Kasım 2021 Perşembe 15:28

ŞOFÖR İHTİYACINI KADINLAR MI KARŞILAYACAK?

Kamyon şoförlüğü tarihsel olarak erkeklerin yönettiği bir meslek olmasına rağmen yaşanan süreçte bu açığı kadınlar giderecek gibi gözüküyor.

Amerika’da pandemi sonrasında yaşanan süreçte artan ihtiyaç bunun yanı sıra sektörden ayrılan erkek şoförlerin yerini kadın şoförler almaya başladı.

Mississippi'de DSC Eğitim Akademisi'nde kamyon şoförü ve eğitmeni olan Williams, "Arkadaşlar, dikkat etseniz iyi olur, çünkü burası bundan böyle bir kadın endüstrisidir" diyor.

Williams, iPad'lerden arabalara kadar her şeye yönelik oluşan güçlü talep, taşıma işlerini artırırken sürücülere hızla artan bir talebe yol açması nedeniyle yola çıkan rekor sayıda kadından biri.

Aynı zamanda, geleneksel olarak kamyon şoförlüğü yapan erkeklerin çoğunun pandemiden sonra geri dönmediğini belirten şoför Williams, bu durumun da sektörde ciddi bir sürücü sıkıntısına yol açtığını belirtiyor.

Bu, aynı zamanda pandemi sırasında özellikle restoranlar ve hizmet sektöründeki işlerinden orantısız bir şekilde çıkarmalardan etkilenen kadınlar için, fırsatlar yarattığı da yapılan yorumlar arasında.

İlgili departmandan alınan verilere göre, kamyon sürüş endüstrisindeki ücretler geçen yıl yaklaşık %5 artarak saatte ortalama 27.50 dolardan fazla oldu.

Bu, birçok kadının hizmet işlerinde kazandığından daha yüksek kazanç demek olduğundan kamyonculuğu daha çekici bir meslek haline getirdiği de ifade edilenler arasında. Williams'ı sektöre çeken şey, yüksek maaş ve ülkeyi bir kamyonun kabininde gezme şansı.

Yine de kamyon taşımacılığı zor bir iş olabilir.

Fiziki zorlukların yanı sıra kadınlar için ek zorluklar var.

Erkek kamyoncuların cinsiyetçiliği son on yılda iyileşirken, kaybolmadı.

ZipRecruiter araştırmasına göre, Haziran ayında sürücülük işlerinin %83'ünden fazlasını oluşturan kamyon taşımacılığı sektörü hâlâ erkeklerin hakimiyetinde.

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum