MENÜ
İstanbul 18°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
Rusya, Gürcistan, Türkiye Hattında Sıkıntılar Büyüyor
Gündem
11 Nisan 2022 Pazartesi 16:48

Rusya, Gürcistan, Türkiye Hattında Sıkıntılar Büyüyor

Bir süredir sıkıntıların yaşandığı Sarp sınır kapısında gelen haberlere göre savaşın da etkisiyle araç kuyruğu daha da uzadı. Artvin Hopa Sarp Sınırında yaklaşık bin 500 araç Gürcistan’a geçmek için bekliyor. Bekleyen şoförler özellikle Türk gümrüğünde işlemlerin uzun sürdüğünü ve adaletli bir geçiş sistemine de izin verilmediğini belirtiyorlar.

Ayrıca Gürcü tarafında şart koşulan sigortanın bazı Türk nakliyeciler tarafından yapılmaması nedeniyle bekletildikleri, bu nedenle geçişlerin yavaşladığı belirtilirken giriş ve çıkışlarda el altından ya da alenen satılan sıra fişlerinin de adaletli bir geçişe engel olduğu ifade ediliyor. Türk tarafında bekleyen nakliyeciler Türk gümrüğünün çok yavaş işlemesinden ve Toprak Park ve Beton Park adıyla anılan parklardaki koşulların  çok yetersiz olmasından yakındıkları da gelen haberler arasında.

Öte yandan Rusya Gürcistan sınırı Viladikavkaz’da bekleyen Türk araçlarına, Tiflis ve Haşuri’de bekleyen Türk araçları eklendi. Özellikle Tiflis gümrüğüne 5 km kala kurulan polis barikatı ile Türk şoförlerin Sarp sınır kapısını değil de diğer kapıları kullanma taahhüdünde bulunması geçişleri için şart koşuluyor.

Konu ile ilgili olarak UND yetkilileri sorunu yerinde çözmek için Tiflis’e hareket ederken, Büyükelçiliğimizin ilgili ülkeye nota verdiği de gelen haberler arasında.

 

Biz de konuyu her yönüyle takip ederek sizlere son durumu aktarmaya çalışacağız.

 

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum