MENÜ
İstanbul 10°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
filo kiralama, estepe,
Piyasalarda Son Durum
Gündem
19 Kasım 2021 Cuma 09:13

Piyasalarda Son Durum

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) Kasım ayı toplantısında piyasa beklentilerine paralel faizi 100 baz puan indirerek yüzde 15’e çekti. Türk Lirası'ndaki sert değer kayıpları ise devam ediyor. Dün piyasaların kapanışına doğru zirvesini 11,30'un üzerine çıkaran dolar/TL, bu sabah 11,10-11,15 bandında değerleniyor. Euro/TL ise 12,65 seviyelerinden el değiştiriyor. 

Türk Lirası'nda sert değer kayıpları devam ediyor. Dün piyasaların kapanışına doğru zirvesini 11,30'un üzerine çıkaran dolar/TL, bu sabah 11,10-11,15 bandında değerleniyor. Euro/TL ise 12,65 seviyelerinden el değiştiriyor. 

Asya borsaları, dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden Çinli Alibaba'nın beklentilerden zayıf bilançosunun ardından Çin'deki düzenleme değişikliklerinin oluşturduğu baskı ve ekonomik büyümeye ilişkin endişelerle geriledi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0,44 geriledi. Endeks bu seviyeden kapanması halinde haftalık bazda yüzde 1,2 gerilemiş olacak. Japonya'nın Nikkei endeksi ise Japonya Başbakanı Fumio Kishida'nın 490 milyar dolar (56 trilyon yen) tutarında yeni bir yardım paketi açıklamasının ardından yüzde 0,40 yükseldi.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) kasım ayı toplantısında piyasa beklentilerine paralel faizi 100 baz puan indirdi ve yüzde 15’e çekti. Tarihinde ilk kez PPK kararı saat 14’te değil 5 dakika gecikmeli olarak açıklandı.  Analistler beklenti 100 baz puanlık indirim olsa da metinde yine ucu açık ifadelere yer verildiği, faiz indirimlerinin sonuna gelindiğine yönelik ne sinyal ne de mesaj verilmediği ve net yönlendirme yapılmadığı için TL’de zayıflığın ve güç kaybının süreceği görüşünde.

KAYNAK:DÜNYA

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum