MENÜ
İstanbul 13°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
PETRONAS Türkiye ve Orta Doğu Genel Müdürü Burak Işıldak: ''IONA Serisi ile Elektrikli Araçlara Özel Çözümler Sunuyoruz''
Haberler
23 Haziran 2022 Perşembe 10:01

PETRONAS Türkiye ve Orta Doğu Genel Müdürü Burak Işıldak: ''IONA Serisi ile Elektrikli Araçlara Özel Çözümler Sunuyoruz''

Hibrit ve elektrikli araç pazarını değerlendiren ve gelecek için öngörülerini açıklayan PETRONAS Madeni Yağlar Türkiye ve Orta Doğu Genel Müdürü Burak Işıldak, “IONA Serisi ile elektrikli araçlarda dayanıklılık için mükemmel aşınma kontrolü ve elektrikli araç enerji verimliliğini artırmak için düşük sürtünme, yani daha uzun sürüş aralığı, şarjlar arasında daha fazla kilometre imkânı sağlayan e-sıvılar üretiyoruz” dedi.

PETRONAS Madeni Yağlar Türkiye ve Orta Doğu Genel Müdürü Burak Işıldak hibrit ve elektrikli araç pazarını değerlendirdi ve bu segmente yönelik çözümleri IONA Serisi’nin özelliklerini paylaştı. Genel Müdür Burak Işıldak: “Elektrikli araç pazarı oldukça dinamik ve çok parçalı durumda. 2021'de satışlar 2020'ye göre ikiye katlandı. Küresel ölçekte elektrikli araç sayısı neredeyse 6,5 milyon otomobile ulaştı. Satışların %50'si Çin'de gerçekleşti. 2021'de elektrikli otomobiller, toplam otomobil satışlarının %10'unu temsil etti. Türkiye’de de benzer bir durum var.”

 

Elektrikli Araçlara Özel IONA Ürün Gamı 2019’da Cenevre’de tanıtıldı 

Elektrikli araçlara hızlı geçişi engelleyen bazı faktörler bulunduğunu ifade eden PETRONAS Madeni Yağlar Türkiye ve Orta Doğu Genel Müdürü Burak Işıldak, “Biri düşük kilometre menzili endişesi, diğeri şarj istasyonlarının azlığı, ayrıca yarı iletkenlerin ve hammaddelerin bulunabilirliği ile ilgili endişeler ve son olarak ortalama kullanıcı için elektrikli araç fiyatların hala çok yüksek olması da bir diğer etkendir” bilgilerini aktardı.

 

Halen yüksek olan fiyatları nedeniyle %100 tam elektrikli araçlara geçmeden önce hibrit otomobillerin temsil ettiği bir ara aşamanın yaşanacağını anlatan Burak Işıldak, “PETRONAS proaktif olarak yeni teknolojilerin geliştirilmesi üzerinde çalışmaktadır. Kendimizi elektrikli araçlar için gerekli sıvıların geliştirilmesinde sektör öncüsü olarak görüyoruz. PETRONAS, yeni ulaşım sürecinin sürekli evriminde ihtiyaçları karşılamak için motor sıvıları teknolojisi sayesinde iklim değişikliğiyle mücadele etmek ve CO2 emisyonlarını azaltmak için ortaya çıkardığı PETRONAS IONA ürün gamını 2019 Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı'nda sunmuştu” dedi.

 

Elektrikli Araçlar için Mükemmel Aşınma Kontrolü ve Enerji Verimliliği Mümkün 

PETRONAS Madeni Yağlar Türkiye ve Orta Doğu Genel Müdürü Burak Işıldak IONA Serisi’yle ilgili şu bilgileri aktarıyor: “Elektrikli aktarım (EDU) teknolojisi için formüle edilmiş düşük viskoziteli sıvılar, dayanıklılık için mükemmel aşınma kontrolü ve EDU enerji verimliliğini artırmak için düşük sürtünme, yani daha uzun sürüş aralığı, şarjlar arasında daha fazla kilometre imkânı tanıyor. Ayrıca pil ısısı yönetimi sıvıları, mükemmel termal özelliklere sahip geleneksel su glikol tipi sıvılar için soğutma çözümleri sağlıyor.”

 

Yaşanan hızlı donanım değişiklikleri ve giderek artan müşteri taleplerini karşılamak için PETRONAS’ın, halihazırda ikinci nesil sıvılar üzerinde çalıştığı bilgisini veren Genel Müdür Burak Işıldak, “Bir süredir, IONA Yeni Nesil ürün gamını geliştiriyoruz. Belirli bir geçmişe ve becerilere sahip yeni kaynaklara ve yeni laboratuvar ekipmanlarına ve mekanik test yeteneklerine çok fazla yatırım yapıyoruz. Birçok araç üreticisinin yanı sıra e tedarikçilerle yakın iş birliği yaparak yeni donanım tasarımları için özel elektrikli araç sıvısı çözümleri geliştirmeye odaklanıyoruz” dedi. 

 

Yakın Gelecekte Farklı Noktalarda Kullanım Artacak 

Yakın gelecekte binek araçların yanı sıra, ticari araçlarda, özellikle hafif hizmet tipi araçlar ve otobüslerde elektrikli araç sıvılarına yönelik talepte artış görüleceğini belirten PETRONAS Madeni Yağlar Türkiye ve Orta Doğu Genel Müdürü Burak Işıldak: “Özellikle hava kalitesinin (düşük/sıfır egzoz emisyonu) çok önemli olduğu, örneğin şehir içi şantiyeler, yeraltı madenleri gibi ortamlarda kullanılan makinelerde, iş makinelerinde elektrikli araç sıvılarına ihtiyaç olacağını düşünüyoruz. Ayrıca IONA sıvılarını, Elektrikli Araç hızlı şarj noktaları ve veri yönetim merkezleri için soğutma sıvıları sunulması gibi diğer uygulama alanlarına genişletme fırsatlarını da araştırıyoruz” dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum