MENÜ
İstanbul 12°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
filo kiralama, estepe,
Özbekistan Karayolu Parsiyel ve Kargo Taşımacılık Hizmetleri
Lojistik
21 Haziran 2021 Pazartesi 11:18

Özbekistan Karayolu Parsiyel ve Kargo Taşımacılık Hizmetleri

Asya ülkeleri arasında yer alıp Türkiye olarak en fazla ihracat ve ithalat nakliye çalışmaları yapmakta olduğumuz Özbekistan ile ticaretimiz uzunca bir geçmişe dayanmaktadır. Uzun yıllardan günümüze uzanan yolculukta çeşitli evrelerden geçmiş olan Özbekistan ile olan ticari ilişkilerimiz son hali ile oldukça tatminkâr durumda yer almaktadır.

Ülkemiz genelinde üretilmekte olan yerli ürünlerimizin Özbekistan’a sevk edilmesi her ne kadar komple tır taşımacılığı anlamında olsa da özellikle son dönemlerde artış gözlenen parsiyel ve kargo talepleri göz ardı edilemeyecek yoğunluğa ulaşmıştır. Bu vesile ile Türk ve Özbekistan nakliye firmaları bu tür taşıma yöntemi ile daha yakından ilgilenmeye başlamış iki ülke arasında gerek ihracat kapsamlı gerekse ithalat içerikli parsiyel taşımacılığı konusunda kapsamlı çalışmalar içerisine girmişlerdir.

Özbekistan’a parsiyel nakliye hizmetleri İstanbul ilimizde bulunan parsiyel çıkış noktalarında yapılan depolama ve paketleme işlemlerinin akabinde taşıma araçlarına aktarıldıktan sonra yine İstanbul gümrüklerinden ihracat gümrükleme işlemlerinin yapılmasına müteakip yola çıkarılacak şekilde yapılmaktadır.

Ülkemizin dört bir yanından Özbekistan’a sevk edilmesi planlanan ticari ve gümrüklü ihracat veya transit kapsamlı parsiyel ve kargo yük grupları iç nakliye çalışması ile İstanbul depolarına gönderilmektedir. Özbekistan nakliye faaliyetleri içerisinde bulunan lojistik şirketlerinin birçoğu İstanbul ilimizde parsiyel taşıma organizasyonları yapmaktadırlar. Komple tır nakliyesi yapan taşıma şirketlerinin neredeyse tamamına yakınının aynı zamanda grupaj hizmetleri de sunuyor olması bu alanda rekabeti oldukça yüksek seviyelere taşımıştır.

Özbekistan parsiyel nakliye alanında ki bu rekabet beraberinde kaliteli hizmet sunma ve en uygun navlun teklifleri ile iş alma girişimlerinde oldukça etkin rol üstlenmiştir. Özbekistan’a parsiyel taşıma işlemleri komple tır taşımada başvurulan işlemlerle aynı olup kullanılan güzergah ve varış süreleri de aşağı yukarı aynı şekildedir. Komple tır nakliyesinde olduğu gibi parsiyel taşımada da Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan üzeri güzergah ile Gürcistan, Rusya, Kazakistan üzeri olacak şekilde alternatif yollar kullanılmaktadır. Her iki güzergahın kullanımında da mesafe ve süre eş değer olduğundan taşıma aracının Özbekistan teslim noktalarına ulaşması ortalama 15 gün gibi bir süreye tekabül etmektedir.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: Lojistik firmaları

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum