MENÜ
İstanbul 13°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
Nakliyecilerin Şimdi de Problemi; İtalya Geçişleri!
Gündem
6 Nisan 2022 Çarşamba 14:25

Nakliyecilerin Şimdi de Problemi; İtalya Geçişleri!

İtalya’ya taşıma yapan nakliyecilerden edindiğimiz bilgiye istinaden, bölge taşımalarındaki belge sorunu nedeni ile araç sayısı azaldı. İtalya’ya taşıma yapan nakliyeciler belge sorununun çözüme kavuşturulması gerektiğini ve bu konudaki beklentilerini aktardı.

Edindiğimiz bilgiye göre, 01.04.2022 tarihinden itibaren İtalya dönemsel ikili geçiş belgeleri tamamen tükenmiş durumda ve bu tarihten itaberen İtalya’ya taşıma yapılamamıyor.  Bazı firmalarda bulunan ve kısıtlı sayıda olan İtalya UBAK ve bonus belgeleri ile çok az aracın taşıma yapabildiği ifade ediliyor. Buna bağlı olarak da İtalya’ya günlük ortalama 200 adet çıkış yapan araç sayısının 20 adetlere kadar düştüğü belirtiliyor.

Bölgeye taşıma gerçekleştiren nakliyeciler, Bakanlığın belgeleri dönemsel olarak açması nedeni ile 30 Nisan’a kadar yeni belgelerin kullanıma açılmayacağını ve İtalya’ya ihracatın bir ay süreyle yapılamayacağını aktardı. İtalya’ya taşıma yapan nakliyeciler beklentilerini şöyle açıkladı; “Sektörün beklentisi gelecek döneme ait İtalya ikili geçiş belgelerinin derhal kullanıma açılması ve bundan böyle dönemsel dağıtım sisteminden vazgeçilerek tüm kotanın tek bir seferde kullanıma açılması. Kota tamamen bittiğinde İtalyan makamları üzerindeki kotayı artırma talep ve baskımızın yoğunlaşmasıdır.”

KAMYONUM DERGİSİ

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum