MENÜ
İstanbul 13°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
Limancılık Sektörünün İlk Ar-Ge Merkezi Kuruldu
Deniz Taşımacılığı
18 Mart 2019 Pazartesi 12:55

Limancılık Sektörünün İlk Ar-Ge Merkezi Kuruldu

Kumport, yaptığı başvurunun Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmasının ardından, limancılık sektörünün ilk AR-GE merkezini Ambarlı’da kurdu.

İlk Etapta 4.5 Milyon Liralık Yatırım

Kumport, 4.5 milyon TL yatırım ile İstanbul Ambarlı’da limancılık sektörünün ilk Ar-Ge merkezini kurdu. Ar-Ge merkezini faaliyete geçiren Kumport, bu yatırımla Türk limancılık sektörünün “liman 4.0”a dönüşümüne de katkı sağlamaya hazırlanıyor.

380 Metrekarelik Test Bölümü

Kumport, sadece limancılık sektöründe değil, hayata geçirmeyi planladığı projelerle farklı sektörlerde iş birliklerinin önünü açmayı hedefliyor. Bin 479 metrekare ofis alanı ve 380 metrekare test bölümü dahil olmak üzere toplamda bin 859 metrekarelik bir alana yayılan, dijital dönüşüm süreci, proses iyileştirme gibi pek çok çalışmanın yürütüldüğü merkez, 40 kişiye istihdam sağlıyor.

"Üniveriteler İle Birlikte Çalışacağız"

Kumport CEO’su Özgür Soy; yenilikçi bakış açısı ve yatırımlarıyla sektöre ilham veren şirketin, yine bir ilki gerçekleştirerek, Türkiye´nin limancılık sektöründe Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı  tarafından onaylanan ilk Ar-Ge merkezini açmaktan dolayı gurur duyduklarını belirtti. Kumport Ar-Ge Merkezi’nin gerçekleştireceği projeler ve çalışmaların birden fazla amaca hizmet edeceğini söyleyen Özgür Soy, “Müşterilerimize inovatif çözümler sunmak öncelikli hedeflerimiz arasında. Bu çerçevede Mayıs 2018 tarihinden itibaren yoğun bir şekilde çalışmalara başladık. 5 farklı proje üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. İlk etapta yürüttüğümüz bu projelere 4.5 milyon lira ayırdık. Ayrıca, Kumport Ar-Ge Merkezi’nin üniversiteler ile öncü ve yenilikçi çalışmalarda bulunmasını planlıyoruz. Yaptığımız tüm bu çalışmalarla gerek ülke ekonomisine gerekse yan sanayinin gelişmesine önemli bir katkı sağlayacağız” dedi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 21 Eylül 2021 Salı 08:48
ARGE NE YAPAR........... Liman ücretler nasıl düşük ödenir. DÖVİZ EKONOMİSİNE GÖRE HAREKET ETMELİSİNİZ. ÖRNEK YAZ SEZONU KUR DÜŞER İTHAL YÜK GETİRİN İHRAÇ YÜK GÖDERİN
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum