MENÜ
İstanbul 13°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
Karayolu ile Türkiye-Irak Komple ve Parsiyel Nakliye Hizmetleri
Lojistik
8 Kasım 2021 Pazartesi 15:03

Karayolu ile Türkiye-Irak Komple ve Parsiyel Nakliye Hizmetleri

Türkiye’nin sınır komşularından olup ülkemizin genel itibarı ile en yoğun ihracat çalışmaları içerisinde olduğu Irak ile ikili ilişkilerimizin geçmişi oldukça eski dönemlere uzanmaktadır.

 

İki ülke arasındaki ticari işbirliği genellikle Türkiye’den ihracat nakliyesi şeklinde ilerliyorken Irak’tan Türkiye’ye ithalat gönderimi az düzeydedir. Irak’a yapılan ürün sevkiyatları tamamen karayolu üzerinden tırlar ile gerçekleştiriliyorken petrol türevi ürünlerin nakliyesi tanker olarak adlandırılan taşıma araçları ile yürütülüyor.

Irak nakliye faaliyetleri kapsamında en çok talep gören taşıma şekli komple tır nakliye yöntemidir. Komple tır nakliye çalışmaları ülkemizin tüm şehirlerinden Irak’ın başta Bölgesel yönetime bağlı illeri olmak üzere güneyde bulunan Merkezi yönetime bağlı şehirlere kadar devam eden bir güzergaha sahip bulunuyor. Irak nakliye firmaları ile birlikte hareket etmek suretiyle özellikle kuzeyden güney illerine sevk edilecek ürünlerin nakliyesinde işbirliği yapan lojistik kuruluşlarımız aynı zamanda Irak gümrükleme hizmetleri konusunda da desteklerini sunmaktadır.

Komple tır nakliyesinden sonra gelen, ve Irak’a ürün sevki konusunda en çok talep gören bir diğer taşıma şekli parsiyel nakliyedir. Türkiye ile Irak arasında komple tır nakliye hizmetleri sunmakta olan lojistik firmalarının büyük bölümü aynı zamanda düzenli Irak parsiyel nakliye çalışmaları içerisinde de bulunmaktadırlar. Irak’a parsiyel nakliye hizmetleri alışveriş yapmakta olduğumuz diğer ülkelerle ilgili çalışmalarında olduğu gibi yine İstanbul ilimizde bulunan parsiyel depolarından çıkışlar yapmak sureti ile gerçekleştirilmektedir. Ebat ve ağırlıkları itibarı ile parsiyel veya kargo kapsamında bulunan ticari içerikli ürünlerin taşınması işlemleri yine tırlar ile yapılıyor olsa da birçok firma seri netice alabilmek adına ekspres araçlar dediğimiz küçük çaplı taşıma araçları ile de parsiyel nakliye hizmetleri sunmaktadırlar.

Irakla ilgili yapılan lojistik çalışmaları sadece ülkemizden ihracat yapılacak şekilde olmayıp aynı zamanda Avrupa ülkelerinden yapılan gönderilerin taşınması şeklinde de ilerlemektedir. Adına üçüncü ülke kapsamlı ürün nakliyesi dediğimiz bu tür taşıma yöntemlerinde yine Türk nakliye şirketlerine bağlı Türk plakalı taşıma araçları kullanılmaktadır. Bu tür taşımalar aktarmalı veya direkt servis olacak şekilde farklılıklar göstermektedir. Avrupa’dan Irak’a yapılan sevkiyatlarda yükleme yerinden varış yerine kadar olan süre ortalama bir haftalık zaman dilimine tekabül etmektedir.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: Lojistik firmaları

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum