MENÜ
İstanbul 13°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
Karayolu İhracat ve İthalat Alanlarında Özbekistan Lojistik Hattında Yoğunluk
Lojistik
26 Kasım 2021 Cuma 11:31

Karayolu İhracat ve İthalat Alanlarında Özbekistan Lojistik Hattında Yoğunluk

Uluslararası ticaret ve lojistik alanlarında uluslararası ihracat ve ithalat çalışmaları yapmakta olduğumuz Asya ülkelerinin başında Özbekistan gelmektedir.

Türkiye’nin Türki Cumhuriyetler içerisinde yıllık bazda ortaya çıkan verilere bakıldığında en yoğun ticari ilişkiler içerisinde olduğu ülkelerden Özbekistan’a ülkemiz genelinde üretilmekte olan ve yüzlerle ifade edilen ürün grubunun ihracatı yapılmaktadır.

İki ülke arasında sürdürülmekte olan alışverişin önemli bir bölümü karayolu üzerinden tır nakliyesi şeklinde ilerlerken kısmen de olsa belli oranda demir ve havayolu lojistik çalışmaları da gerçekleştirilmektedir. İhracat ve transit içerikli ürün gruplarının taşınması işlemleri Türk ve Özbekistan nakliye firmaları tarafından gerçekleştiriliyorken kullanılan taşıma araçları da yine Türk ve Özbek plakalı araçlardan meydana gelmektedir.

Türkiye ile Özbekistan arasında yapılmakta olan lojistik çalışmaları ihracat ve ithalat ile sınırlı olmayıp aynı zamanda Avrupa ülkelerinden Özbekistan’a yapılmakta olan üçüncü ülke grubu yük taşımacılığı şeklinde de ilerlemektedir. Üçüncü ülke kapsamlı ürün taşımacılığı yine Türk taşıma şirketlerine bağlı nakliye araçları ile Türkiye üzerinden aktarmalı veya direkt servis taşıma yöntemleri ile gerçekleşmektedir.

Ülkemizde faaliyet gösteren nakliye firmalarımız taşımacılık çalışmaları dışında aynı zamanda gümrükleme, lojistik, depolama, liman işlemleri ve acentelik faaliyetleri gibi alanlarda da performans sergilemektedirler. Çeyrek asra yakın bir zaman dilimini geride bırakmış olarak yoluna kararlılıkla devam etmekte olan Şah Lojistik’te ülkemiz öz kaynaklarından edindiği kazanımları ile Özbekistan nakliye hattında ihracat ve ithalat taşımacılık çalışmalarını devam ettirmektedir.

İki ülke arasında standart kuru yük taşımacılığının yanı sıra haftalık düzenli çıkışları ile parsiyel nakliye hizmetleri de sunmakta olan Şah Lojistik aynı zamanda lowbed dorse araçlar ile gabari dışı ağır nakliyat, frigo dorseli tırlar ile soğuk zincir ürün nakliyesi ve konteyner nakliye gibi çalışma alanlarının tamamında etkin çalışmalar yapmaktadır. Türkiye’den Özbekistan’a içinde bulunduğumuz dönem itibarı ile Gürcistan, Rusya ve Kazakistan üzeri güzergahı kullanmak sureti ile sefer yapan araçları ile 22 tona kadar ağırlığı bulunan ticari içerikli tüm ürün gruplarının nakliyesini yapan Şah Lojistik tecrübeleri ile müşterilerine kaliteli hizmet sunma anlayışından ödün vermeden hizmet sunuyor.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: Mersin lojistik firmaları

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum