MENÜ
İstanbul 11°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
Karaismailoğlu,
Gündem
27 Ocak 2021 Çarşamba 14:43

Karaismailoğlu, "Koridorlar Üzerinde Kesintisiz ve Düzenli Taşımacılığın Sağlanabilmesi İçin Afganistan ile Yakın İşbirliğine Hazırız"

Bakan Karaismailoğlu, Afganistan Ulaştırma Bakanı Kudretullah Zeki ve beraberindeki heyet ile makamında görüştü. Karayolu taşımacılığı konularının ele alındığı görüşmede konuşan Bakan Karaismailoğlu; yapılacak görüşmelerin yakın işbirliğini geliştireceğine, ülkelerin ekonomik kalkınmasına katkı sunacağına inandığını vurguladı. Karaismailoğlu, Afganistan'a önemli ulaştırma ve altyapı projelerinde gerekli desteği sağlayacaklarını da belirtti.

Türkiye ile Afganistan İslam Cumhuriyeti arasında perşembe günü “Ulaştırma Alanlarında Ar-Ge Faaliyetlerine İlişkin İşbirliği Mutabakat Zaptı” imzalanmasının planlandığını belirten Bakan Karaismailoğlu, “İmzalanacak zapt ile hem kamu birimlerimizin hem de özel sektör paydaşlarımızın Ar-Ge faaliyetlerinde ortak çalışmalar gerçekleştirebilmeleri yönündeki desteğimizi ortaya koymuş oluyoruz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Afganistan Ulaştırma Bakanı Kudretullah Zeki ve beraberindeki heyet ile makamında görüştü. Her iki bakan tarafından iki ülkenin de her alandaki örnek dostluğunun göstergesi olarak hem ikili düzeyde hem de uluslararası platformlarda yakın iş birliğinin devam ettirilmesi yönündeki irade teyit edildi.

“Kesintisiz ve düzenli taşımacılığın sağlanabilmesi için Afganistan ile yakın işbirliğine hazırız”

İki ülke arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkilere değinildiği, karayolu taşımacılığı konularının ele alındığı görüşmede konuşan Bakan Karaismailoğlu; yapılacak görüşmelerin yakın işbirliğini geliştireceğine, ülkelerin ekonomik kalkınmasına katkı sunacağına inandığını vurguladı. Afganistan'a önemli ulaştırma ve altyapı projelerinde gerekli desteği sağlayacaklarını bildiren Karaismailoğlu, şu şekilde konuştu:

“Düzenleyeceğimiz Kara Ulaştırması Karma Komisyonu 1. Toplantısı vesilesiyle karayolu taşımacılığı alanındaki ilişkilerimizi teknik heyetlerimiz etraflıca ele alacaklar. Türkiye ile Afganistan İslam Cumhuriyeti arasında perşembe günü ‘Ulaştırma Alanlarında Ar-Ge Faaliyetlerine İlişkin İşbirliği Mutabakat Zaptı’ imzalanması planlanıyor. İmzalanacak zapt ile hem kamu birimlerimizin hem de özel sektör paydaşlarımızın Ar-Ge faaliyetlerinde ortak çalışmalar gerçekleştirebilmeleri yönündeki desteğimizi ortaya koymuş oluyoruz.”

Uluslararası platformlarda karayolu ve demiryolu taşımacılığının gerçekleştirilmesine yönelik çalışmaların sürdürüldüğüne işaret eden Bakan Karaismailoğlu, koridorlar üzerinde kesintisiz ve düzenli taşımacılığın sağlanabilmesi için Afganistan ile yakın işbirliğine her zaman hazır olduklarının altını çizdi. Son yıllarda kendilerinin de demiryolu alanında çok önemli projeleri gerçekleştirdiklerinden bahseden Bakan Karaismailoğlu, “Sizlerle bu konuda işbirliğimizi geliştirmeye, tecrübe ve bilgi birikimimizi paylaşmaya her zaman hazırız” dedi.

 “Kara ve demiryolu taşımacılığını içeren çok modlu bir ulaşım koridorunu destekliyoruz”

Afganistan ile Lapis Lazuli Anlaşması ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) kapsamında yakın ilişkiler içerisinde bulunduklarını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, kara ve demiryolu taşımacılığını içeren çok modlu bir ulaşım koridorunu desteklediklerini bildirdi.

Bakan Karaismailoğlu, “Ülkelerimiz arasında demiryolu taşımacılığı imkanlarının artırılması ve yeni işbirliği imkanlarının oluşturulması konusunda gerekli olan her türlü çalışmaya katılmaya istekliyiz. Afganistan'ın Lapis Lazuli güzergahını kullanarak Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı üzerinden Avrupa ile bağlantısını sağlama konusunda kararlıyız. Afganistan’ın istikrarı ve kalkınması konusunda ulaştırma alanında yapılabilecek her türlü projeye teknik düzeyde desteğe hazırız” ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum