MENÜ
İstanbul 14°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
İtalya İhracat ve İthalat Çalışmalarında Önemli Gelişmeler
Lojistik
16 Nisan 2021 Cuma 10:04

İtalya İhracat ve İthalat Çalışmalarında Önemli Gelişmeler

İçinde bulunduğumuz pandemi dönemi itibarı ile dünya genelinde yaşanan süreçle birlikte birçok sektörün işleyiş biçiminde farklılıklar meydana geldi. İhracat ve ithalata dayalı lojistik sektörü karayolu alanında çok etkilenmese de özellikle ekipman sıkıntısının baş göstermesinden dolayı denizyolu lojistik sektöründe bir hayli aksaklıklar meydana geldi.

Tüm Avrupa ülkelerinde olduğu gibi İtalya lojistik hattında da etki altında kalan denizyolu taşımacılığının sekteye uğraması nedeniyle karayolu tır nakliyesine önemli oranda yönelme olmuş, yaşanan gelişme neticesinde olumlu yönde etkilenen kuruluşlar ülkemiz genelinde taşımacılık faaliyetleri gösteren İtalya nakliye firmaları olmuştur.

Türkiye’den İtalya’ya tır taşımacılığı genel itibarı ile tamamı ile karayolu güzergahı izlenmek suretiyle yapılıyor olsa da Mersin, İzmir ve İstanbul limanlarımızdan kalkış yapan roro gemileri ile de hatırı sayılır oranda sevkiyat çıkışları gerçekleştirilmekte. Denizyolu taşımacılığı ile kısmen de olsa bağlantılı bulunan roro taşımacılığı da içinde bulunduğumuz süreçten olumsuz etkilendi diyebiliriz.

Sefer sayıları azaltılan roro taşımacılığı tır ile nakliye yapan firmaların daha çok karayolunu kullanmak zorunluluğunu doğurdu. Bu durum İtalya nakliye ücretlerini de ister istemez etkiledi. Gerek komple tır nakliyesi gerekse parsiyel taşıma konularında düzenli seferler yapan lojistik şirketleri daha önce tüm İtalya’yı kapsayan teslimatlara girişiyorlarken şu sıralar kuzey İtalya şehirleri teslimatlı işlere meyletmektedir.

İhracat-ithalat dengesi tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye-İtalya arasında da aşağı yukarı düzenli şekilde seyrediyorken mevcut dönem itibarı ile özellikle ithalat taleplerinde aşırı derecede düşüşlerin yaşanıyor olmasına bağlı olarak meydana gelen ihracat araç sıkıntısı aynı zamanda taşıma ücretlerinin de yükselmesine neden olmuştur.

Taşımacılık sektörüne ilk adım attığı günden bu yana tüm Avrupa ülkelerine olduğu gibi İtalya’ya da hem kara hem roro üzerinden düzenli sevkiyat programları yapan Şah Lojistik olumsuz süreçten en az etkilenen lojistik firmalarından biri oldu. Komple tır ve parsiyel yük grupları bulunan sabit müşteri potansiyeli açısından oldukça iyi durumda bulunan firma ihracat ve ithalat yük gruplarının temininde genellikle sorun yaşamamakta.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: Uluslararası nakliyat

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum