MENÜ
İstanbul 17°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
Irak Nakliye Çalışmalarında Komple ve Parsiyel Taşımalar Devam Ediyor
Lojistik
23 Haziran 2021 Çarşamba 12:45

Irak Nakliye Çalışmalarında Komple ve Parsiyel Taşımalar Devam Ediyor

Son dönemlerde ülkemizin dışa açılım hamlelerinin üst üste gelmesine bağlı olarak neredeyse tüm dünya ülkeleri ile gerek ihracat gerekse ithalat anlamında ticari alış verişlerimizin yıllık bazdaki oranlarda önemli derece artış gözleniyor olması gözlerin ülkemiz üzerine çevrilmesine de neden olmuştur. Tüm dünya ülkeleri çapında yaptığımız çalışmalar yoğunluk olarak özellikle sınırlarımızda bulunan ülkelerde daha bir ayrıcalıklı durumda bulunuyor.

Güney sınır komşularımızdan olan Irak ile her ne kadar çok uzun bir geçmişten gelen ticaretimiz olsa da yukarıda belirttiğimiz sebeplere bağlı olarak son yıllarda ortaya çıkan veriler geçmiş yıllara oranla kat be kat artış göstermiştir. Irak nakliye firmaları ile işbirliği içerisinde olan ticari kuruluşlarımızın ortaklaşa yürütmekte oldukları ihracat çalışmaları hem kuzey hem de güney Irak illeri kapsamında yoğunluk kazanmış, bir çok lojistik şirketi bu hat üzerinde yoğunlaşmaya başlamıştır.

Türkiye’den Irak’a ihraç edilen ürünleri sıralayalım dediğimizde sayfalar dolusu ürün çeşitliliği ile karşı karşıya olduğumuzu gözlemleyebiliriz. Ülkemizden Irak’a bu denli ihracat çalışmasının yapıldığı gibi Asya, Afrika ve Avrupa ülkelerinden Irak’a gönderilen ürün gruplarının taşıma ve gümrük işlemleri de yine genellikle Türk nakliye kuruluşları aracılığı ile üçüncü ülke kapsamlı transit taşımacılık yöntemi ile sevk edilmektedir. Bu kapsamda taşıması yapılan ürün grupları gönderici ve alıcı tercihine bağlı olarak aktarmalı veya direkt servis hizmeti şeklinde sunum bulmaktadır.

Ağırlıklı olarak yapılan komple tır taşımacılığının yanında özellikle İstanbul ilimizde bulunan parsiyel depolarından neredeyse haftanın her günü düzenli olarak çıkışları yapılan Irak parsiyel nakliye çalışmaları da hemen hemen tüm lojistik şirketleri tarafından yapılabilmektedir. Komple tır nakliyesi yapmakta olan birçok lojistik şirketi parsiyel nakliye taleplerinin yoğunluğunu görmezden gelmeyip grupaj servis olanağı da sağlamaktadır.

Kurulmuş olduğu ilk günden bu yana Irak komple ve parsiyel nakliye hizmetlerini başarılı bir şekilde devam ettirmekte ve her geçen gün üzerine kadar geliştirmekte olan yerli taşıma şirketlerinden biri olan Arınak Lojistik’de Türkiye’den Irak’a, Avrupa ülkelerinden Irak’a ve kısmen de olsa talep gelen Irak’tan Türkiye’ye ithalat kapsamlı ürün taşımacılığında kesintisiz ve kaliteli hizmet sunma anlayışı ile önemli projelere imza atmaya devam etmektedir.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: İstanbul lojistik firmaları

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum