MENÜ
İstanbul 12°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
Irak Lojistik Hattında Türk Nakliye Firmaları
Lojistik
30 Temmuz 2021 Cuma 09:07

Irak Lojistik Hattında Türk Nakliye Firmaları

Ülkemiz  yurt dışı ihracat ve ihracata bağlı lojistik alanında Avrupa ve Asya ülkelerinin tamamı ile olduğu gibi Ortadoğu ülkesi olup güney sınır komşularımızdan olan Irak ile de kesintisiz ticari faaliyetlerine devam etmektedir. Bu çalışmalar özellikle Irak’ın kuzeyinde yer alan bölgesel yönetime bağlı iller ağırlıklı olmak üzere ihracat oranımız yıllık bazda oldukça yüksek düzeylere taşınmıştır.

Genel göstergeler itibarı ile karayolu üzerinden yapılmakta olan ticaret kapsamında lojistik çalışmalarını ülkemizde faaliyet gösteren Türk ve Irak nakliye firmaları birlikte yürütmekteler. Gerek komple tır sevkiyatı gerekse düzenli parsiyel nakliye çalışmaları ile devam etmekte olan ihracat Kuzey Irak şehirlerinin başta Erbil olmak üzere tamamına ulaşım sağlanacak şekilde ilerletilmekte. Kuzey bölgesel yönetime bağlı illerin yanı sıra merkezi yönetime bağlı Bağdat, Basra ve Musul gibi Arap şehirlerine de önemli oranda sevkiyatlar gerçekleşmekte.

Yerli yatırımcılarımız ile iş insanlarımızın uzun bir süreden beri bölgeye yatırım amaçlı yaptıkları hizmet, iki ülke arasındaki ticari ve siyasi ilişkileri de olumlu anlamda etkiliyor. Ülkenin üretime dayalı imkan ve politikalarının yetersizliği nedeni ile temel tüketim mamullerinden sanayi ekipmanlarına, iş makinası gruplarından tekstil sanayine varıncaya kadar yüzlerce ürün çeşidini yurt dışından ithal etmek durumunda bulunuyor olması hem fiyatların makul hem de mesafenin kısa olmasına bağlı olarak en fazla ithalatı yine ülkemizden temin ediyor.

Türkiye’de faaliyet gösteren lojistik firmaları için önemli cazibe merkezlerinden biri halinde bulunan Irak’a sevkiyatlar genel itibarı ile Habur Sınır Kapısı üzerinden karayolu tır ve kamyon taşımacılığı yöntemi ile gerçekleştirilmektedir. Ülkemizin tamamında faaliyet gösteren birçok nakliye ve genel lojistik şirketi Irak nakliye konusuna ayrıca stant açmış olup gerek komple tır ve parsiyel nakliye gerekse gabari dışı ağır nakliyat, frigo tır taşımacılığı ve konteyner nakliyesi gibi alanların tamından destek hizmetleri sunabilir pozisyonda yer alıyorlar.

Irak’a lojistik çalışmaları ülkemizden yapılan ihracat düzeyinde olmasa da Avrupa ülkelerinden de önemli ölçüde sevk işlemleri yapılıyor. Avrupa’nın tüm  ülkelerinden Irak’a taşıması yapılan ürünlerin nakliye işlemlerinin büyük bölümü de yine Türk nakliye şirketleri tarafından gerçekleştirilmekte olup bu sevkiyatlar gönderici ve alıcı firmaların taleplerine bağlı olarak aktarmalı veya direkt servis hizmeti şeklinde sağlanıyor.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: Mersin nakliye firmaları

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum