MENÜ
İstanbul 12°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
IRU, ''Yeni BAE-Türkiye TIR Ticaret Güzergahı Denizden Üçte İki Daha Hızlı''
Lojistik
23 Ekim 2021 Cumartesi 10:51

IRU, ''Yeni BAE-Türkiye TIR Ticaret Güzergahı Denizden Üçte İki Daha Hızlı''

Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) başlayarak, İran üzerinden Türkiye'ye ilk intermodal TIR operasyonu, Akdeniz'in İskenderun limanına ulaşan Emirlik tırıyla başarılı bir şekilde tamamlandı.

IRU'nun açıklaması şu şekilde:

"Kamyon, Sharjah'daki Khalid Limanı'na karadan gitmeden önce Ras al Khaima'da yolculuğuna başladı, ardından Ro-Ro (roll-on/roll-off) feribotu ile İran'ın Bandar Abbas kentindeki Shaheed Bahonar limanına gitti. Kamyon daha sonra karayoluyla Türkiye'ye doğru devam ederek Bazargan-Gürbulak sınırını geçerek bir haftadan kısa bir süre sonra İskenderun'a ulaştı. 

6-8 günlük düzenli yolculuk süresi ile yeni intermodal ticaret koridoru, Süveyş Kanalı üzerinden geleneksel deniz yoluna kıyasla yaklaşık üçte iki tasarruf sağlayacak.

Bu yeni TIR güzergahı, bu yıl, Rusya'dan Azerbaycan ve İran üzerinden BAE'ye ve İran üzerinden Pakistan'dan Türkiye'ye olmak üzere ihracatçılar için büyük zaman tasarrufu sağlayan bir dizi yeni ticaret yolunun açılışını takip ediyor.

İki Emirlik arasındakiler de dahil olmak üzere tüm sınır geçiş gümrük işlemleri tek bir TIR karnesi ile gerçekleştirildi."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum