MENÜ
İstanbul 12°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
filo kiralama, estepe,
Hankook, Yoldaki Risklere Karşı Çözüm Geliştirmek Amacıyla Sk Planet ile İşbirliği Yapıyor
Lastik
2 Ekim 2020 Cuma 10:40

Hankook, Yoldaki Risklere Karşı Çözüm Geliştirmek Amacıyla Sk Planet ile İşbirliği Yapıyor

Hankook, SK Planet ile birlikte bir iş birliği yaparak platform geliştiriyor. Platform derin öğrenme ve yapay zeka teknolojilerini kullanarak, trafikteki riskleri tespit edebilmek amacıyla yol koşullarını analiz etmeyi amaçlıyor. Hankook'un Geumsan, Güney Kore’deki G'Track ve Ivalo, Finlandiya’daki Technotrac test pistleri de bu sistem için gereken verileri sağlayacak.

­

­

­

­

Premium lastik üreticisi Hankook, potansiyel trafik risklerini gerçek zamanlı olarak tespit edebilen bir izleme sistemi geliştirmek amacıyla, dünyanın önde gelen veri ve test firması olan SK Planet’le işbirliği yapıyor. “Yol Riskleri Tespit Çözümü” geçen araçlardan kaynaklanan yol sesini analiz etmek için yapay zeka ve derin öğrenme teknolojilerini kullanarak, yağmur, kar, gizli buzlanma ve kazaların yanında diğer tehlikeleri de tespit edebilmeyi amaçlıyor. Toplanan bu veriler ulaşım alanında güvenlik ve bakım hizmetlerinden sorumlu çeşitli kurumlara gerçek zamanlı olarak bildiriliyor. Böylelikle yoldaki aşırı karlanmanın temizlenmesi ya da çukurların onarımı gibi müdahalelerin vakit kaybetmeden yapılabilmesi sağlanıyor.

Yapay zekanın etkin bir biçimde kullanımı için oldukça geniş bir ses verisi yelpazesine ihtiyaç duyulmakta. Hankook teknolojinin geliştirilmesi ve verdiği sonuçları daha doğru bir hale getirmek için ses işleme ve derin öğrenme teknolojilerinin patentine sahip olan SK Planet’e kapsamlı veriler sağlayacak. Söz konusu veriler Geumsan, Güney Kore’de ve Ivalo, Finlandiya’da bulunan test pistlerinde toplanacak. Geliştirme faaliyetleri tamamlanır tamamlanmaz ise sistemin kış mevsiminde yoldaki trafiği izleme ve kontrol faaliyetlerine uyarlanması, arkasından bu alanda kullanıma alınması planlanıyor.

Hankook Avrupa Araştırma ve Geliştirme Merkezi yöneticisi Yük. Müh. Klaus Krause yeni proje ile ilgili olarak;  “Güvenlik Hankook’un birinci önceliği. SK Planet ile bir risk tespit çözümü geliştirmek için yaptığımız işbirliği de kurumsal değerlerimizin ana eksenini olan güvenli sürüşü sağlama amacına hizmet ediyor.” diyor ve ekliyor: “Hankook’un dijital dönüşüm alanındaki kararlılığıyla da bir arada değerlendirildiğinde, bu ortaklık otomotiv sektöründe de ilerlemenin yolunu açacak”.

Otomotiv sektöründe dijital dönüşümün lideri konumundaki Hankook, teknolojiye dayalı inovasyon alanında gözle görünür sonuçlar elde ediyor. SK Planet ile gerçekleştirilen bu ortaklaşa projeye ek olarak şirket, Kore Bilim ve Teknoloji Yüksek Enstitüsü (KAIST) ile geleceğin teknolojileri ve sanayi ile akademik dünya arasındaki ortak çalışmalar konusunda da yakın bir işbirliği içerisinde. Bu işbirliğinin tarafları dijital dönüşüm yoluyla yenilikçi Ar-Ge çalışmalarına ve dijital teknoloji olanakları geliştirmeye odaklanıyor.

­

­

­

­

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum